Kaupunginosat tutuksi: East

Klubin kotisivuilla ja somekanavissa tutustutaan vuoden aikana HJK:n yhdeksän kaupunginosan toimintaan pintaa syvemmin. Kaupunginosakierros on kuljettanut jo läpi Munkkiniemen, Kannelmäen ja Lauttasaaren. Nyt katseet suunnataan itään, HJK:n East-alueelle.

HJK East

Vaikkei Itä-Helsinki eli Klubissa tuttavallisemmin East piirry Helsingin kartalle yhtenä kaupunginosana, on sillä Klubin toiminnassa vahvan kaupunginosan asema.

East-alue tarjoaa lähes elämän mittaisen pelaajapolun. Ensimmäinen polvet peittävä pelipaita puetaan päälle futiskoulussa jo 3-vuotiaana. Sinivalkoinen polku jatkuu joukkuetoiminnassa aina A-junioreihin saakka. Pelaamisen ei tarvitse onneksi päättyä edes iän ylittäessä A-junioreiden rajat. Harrastustoiminta jatkuu Nelosessa pelaavassa aikuisjoukkue HJK Laajasalossa.

Itä-Helsingin kenttiä lähestyessä voisi usein kuvitella alkamaisillaan olevan suurenkin turnauksen, kun Klubin harjoituspaitoihin sonnustautuneet lähes 400 pelaajaa matkaavat harjoituskentille. Kannattajia riittää myös kenttien laidoille, sillä alueen joukkueiden mukana on lähemmäs 900 klubilaista.

Itä-Helsinki kehittyy alati, mutta paljon on myös pysyvää. Yksi niistä on Klubi. HJK aloitti toimintansa Laajasalossa 50 vuotta sitten ja toimii nykyisin laajasti koko idän alueella. Ei siis ihmekään, että kadulla voi törmätä myös muotiin palanneisiin retroversioihin Klubin verkkatakista.

HJK:n Eastin toimintaa seurataan koko viikon ajan Klubin somekanavissa. Ota siis haltuun HJK junioreiden kanavat InstagramissaFacebookissa ja Twitterissä.

Voit jakaa myös oman East-kuvasi Instagram Storyssä merkitsemällä mukaan @hjk_ry.

EASTIN AVOIMET ILMOITTAUTUMISET