Klubin akatemiapolun kulkenut Silja Jaatinen AIK Fotbollin riveihin

Klubia 12-vuotiaasta aina liigajoukkueeseen saakka edustanut Silja Jaatinen siirtyy Ruotsin kentille. Ennen lähtöään Silja jätti terveiset Klubin junioreille.

Silja Jaatinen - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Silja Jaatisen jalkapalloura alkoi Espoossa FC Kasiysin juniorijoukkueessa hänen ollessaan 5-vuotias vanhempien sisarusten innoittamana. 12-vuotiaana Jaatinen siirtyi HJK:n riveihin, 2002-syntyneiden tyttöjen akatemiajoukkueeseen ja sieltä Klubin liigajoukkueeseen. Jaatinen on lisäksi edustanut suomea U16 ja U23 -maajoukkueissa.

– Klubissa oli parasta kaikki pelikaverit, valmentajat sekä henkilökohtainen pelaajakehitys. Kehitykseen vaikutti hyvän ympäristön ja olosuhteiden lisäksi ammattimainen valmennus ja motivoituneet jengikaverit, Jaatinen muistelee.

– Klubiajoilta on säilynyt ikimuistoisia hetkiä erilaisista turnauksista, ulkomaanmatkoista sekä sarjavoitoista, Jaatinen jatkaa.

Elokuussa 2022 Silja muutti Turkuun opiskelujen perässä. Pelit jatkuivat Kansallisessa Liigassa Turun Palloseuran väreissä.

– Turussa kaikki oli kivasti ja arki rullasi. Päivät olivat melko pitkiä, sillä jalkapallon ohella kävin myös töissä ja koulussa, Jaatinen kuvailee.

Jaatisen matka jatkuu syksyllä ulkomaille hänen siirtyessään ruotsalaisen AIK Fotbollin vahvuuteen. AIK Fotboll johtaa tällä hetkellä Elitettan -sarjaa. Elitettan on Ruotsin naisten jalkapallon toiseksi korkein divisioona.

– Lähtö Ruotsiin herättää jännitystä, mutta vielä enemmän minua valtaa innostus siitä, mitä tulevaisuus ja jalkapallo voivat tuoda elämääni. Ulkomailla pelaaminen on aina ollut minulle melko kaukainen haave, ja olen enemmän ajatellut pelaavani Suomessa opintojeni ohessa. Kuitenkin nyt, kun avautui loistava mahdollisuus lähteä ulkomaille, sekä pystyn osittain suorittamaan koulua etänä, päätin ottaa rohkean askeleen ja kokeilla tätä mahdollisuutta!

Jaatinen nähdään ensimmäistä kertaa AIK:n paidassa jo lauantaina 2.9. Klubin nuoremmille pelaajille Jaatinen vinkkaa:

– Usko vain itseesi ja nauti siitä mitä teet! Ole avoin uusille haasteille, äläkä turhaannu, jos ovet eivät heti avaudu esimerkiksi maajoukkueeseen tai ulkomaille.

Onnea matkaan, Silja!