Tervetuloa kannustamaan HJK:n B-nuoria Bolt Arenalle

HJK:n poikien B-nuoret taistelevat ikäluokan Suomen mestaruudesta. Kamppailu huipentuu perjantaina 30. syyskuuta, kun Klubi saa vastaansa sarjan toiseksi viimeisessä ottelussa taulukossa ykkössijaa pitävän FC Hongan. HJK kutsuu kaikki omat juniorinsa ja muut Klubin kannattajat seuraamaan peliä. Bolt Arenan ovet aukeavat klo 18.30, otteluun on vapaa pääsy.

HJK BSM - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Ottelu on kahden sarjassa ylivoimaisesti pelanneen joukkueen taistelu. FC Honka pitää kärkipaikkaa hävittyään loppusarjassa vain yhden pelin. Espoolaiset saivat lisäksi loppusarjaan kolme pistettä voitettuaan karsintasarjan.

HJK-legenda Mikael Forssellin valmentama kotijoukkue on puolestaan ollut loppusarjan tehokkain ryhmä. Klubin tiliä rasittaa vain yksi tasapeli 9 loppusarjan pelistä. Maalierokin on hulppea 32–4.

– Odotamme perjantaita erittäin hyvällä fiiliksellä, edessä on kuuden pisteen peli. Tällainen tapahtuma on kasvattava niin pelaajille kuin koko joukkueellekin. Honka on myös pelannut erinomaisesti. Mikä olisi hienompaa kuin se, että sarjan toiseksi viimeisellä kierroksella kauden kaksi parasta joukkuetta ottaa mittaa toisistaan?

– Olemme harjoitelleet koko vuoden hyvin ja nousujohteisesti. Pelisysteemimme toimii ja tulokset ovat olleet hyviä. Olen luottavainen, Forssell toteaa.

Molemmissa joukkueissa on paljon eri ikäluokkien maajoukkuepelaajia; seitsemällä maalilla Klubin parhaan maalintekijän tittelin jakavat Emil Ingman (s. 2006) ja Yllson Lika (s. 2005) ovat molemmat ikäluokkiensa poikien maajoukkueen vakiokasvoja. Muista maajoukkuepelaajista voi mainita keskikentän Pyry Mennun (s. 2006), myös nollanelosessa tällä kaudella esiintyneen kärkipelaaja David Ezehin (s. 2006) sekä Kuopion Palloseurasta Klubiin vähän aikaa sitten siirtyneen laitapelaaja Elmer Vauhkosen (s. 2006).

HJK:n urheilujohtaja Miika Takkula pitää ottelua ja B-SM-sarjan voittamista erittäin tärkeänä.

– HJK on poikien B-SM-sarjan maratontaulukossa ylivoimaisesti menestynein joukkue. Meidän viimeinen Suomen mestaruutemme on vuodelta 2017. On siis aika tuoda pytty Urheilukadulle. Tiukka kilpailu on pelaajakehityksen kannalta aivan olennaista. Koska myös espoolaisilla on samat tavoitteet kuin meillä, saamme varmasti nähdä perjantaina ikäluokan suomalaista huippujalkapalloa. Tervetuloa kaikki kannustamaan Klubi voittoon!

Poikien B-SM-sarja, HJK–FC Honka
Pe 30.9. klo 19.30. Ovet avoinna klo 18.30 alkaen.
Bolt Arena, sisäänkäynti pääkatsomoon Bolt Arenan pääovista.
Vapaa pääsy