Valmentaja-akatemian uusi kausi käynnistyi

HJK Valmentaja-akatemian uusi kausi käynnistyi lokakuun lopulla. Akatemian tavoitteena on tuoda lisää nuoria mukaan seuran valmennustoimintaan.

Valmentaja-akatemia - HJK Helsinki

Akatemia tarjoaa 15–25-vuotiaille mahdollisuuden ottaa ensiaskeleita urallaan, olivatpa urahaaveet valmennuksen tai muun urheilutoiminnan parissa. Valmentaja-akatemiassa nuoret valmentajanalut kouluttautuvat jalkapallovalmennuksen maailmaan Palloliiton sekä seuran omien teemakoulutusten kautta.

Valmentaja-akatemian ytimenä toimii työssäoppimishenkinen jakso, jossa akatemialaiset toimivat HJK:n kaupunginosajoukkueiden apuvalmentajina kaupunginosavastaavien ohjauksessa. Näin akatemialaiset pääsevät kosketuksiin käytännön valmennustyön kanssa alusta saakka.

– Haluamme lisää nuoria mukaan toimintaan ja valmistaa heitä taidoilla, joista on heille hyötyä myös tulevaisuudessa. HJK Valmentaja-akatemiassa opetellaan mm. ryhmänhallintataitoja, lapsien kanssa toimimista sekä jalkapallon ja liikunnan valmennuksen perusperiaatteita. Jalkapallon pariin voi myös työllistyä ja haluamme tarjota motivoituneille ja siitä haaveileville konkreettisen urapolun, Valmentaja-akatemiasta vastaava valmennuspäällikkö Emma Järvinen taustoittaa.

Uusi 15-henkinen Valmentaja-akatemian ryhmä on jo päässyt tutustumaan toisiinsa, vaikka kauden alkuun on vielä hetki.

– Meillä on koossa mahtava ja motivoitunut ryhmä. Mukana on HJK:ssa peliuraa tehneitä, mutta yhtä lailla täysin seuran ulkopuolelta tulevia. Osallistujien taustat ja tulevaisuuden tavoitteet ovat moninaiset, mikä tekee koulutuksesta kaikille antoisan, Järvinen kehuu.

Valmentaja-akatemian kausi etenee junioreiden jalkapallokauden mukaisesti. Kauden päätyttyä akatemialaisilla on mahdollisuus työllistyä seuraan esimerkiksi apuvalmentajiksi tai futiskouluohjaajiksi. Viime kaudella järjestetyn Valmentaja-akatemian osallistujista yli puolet työllistyivät suoraan seuraan.