Yli 20 klubilaista marraskuun maajoukkueleireillä

U16-U19-tyttöjen maajoukkueleirit järjestetään marraskuun loppupuoliskolla. HJK on vahvasti edustettuna kaikissa leireilevissä ikäluokissa.

Maajoukkuepelaajat - HJK Helsinki. Photo: @ Jussi Eskola

Klubin pelaajia valittiin marraskuun leireille yhteensä yli 20. Poikien vastaavat maajoukkueleirit järjestettiin aiemmin syksyllä.

Etenkin HJK:n tyttöjen ja naisten maajoukkuepelaajien määrä on kasvanut hurjaa vauhtia viime vuosina. Kauden 2020 aikana HJK:sta on ollut eri ikäluokkien tyttöjen ja naisten maajoukkueissa peräti 38 pelaajaa. Vielä muutama vuosi sitten määrä oli laskettavissa yhden käden sormin.

– Tämä kertoo siitä, että arki pelaajille on laadukas ja pelaajat ovat myös sitoutuneita ja motivoituneita tekemään hommia kehityksen eteen. Pelaajille pyritään antamaan kaikki tukitoiminnot aina fysiikkavalmennuksesta yksilöllisiin kehityssuunnitelmiin, talenttivalmentaja Arttu Heinonen kertoo.

– Ja totta kai merkittävä asia on laadukkaat ja intohimoisesti työtään tekevät joukkuevalmentajat, jotka pitävät laadun ja vaatimustason korkealla jokaisessa harjoituksessa. Myös yhteistyö koulujen kanssa toimii hyvin ja pystymme rakentamaan arjen hyväksi ja vetämään esimerkiksi seuravetoisesti aamuharjoitukset, Heinonen lisää.

HJK:lla on ollut kauden 2020 aikana yhteensä yli 60 nuorten maajoukkuepelaajaa.