Altavastaaja yrittää jättiyllätystä – ”Tarvitaan nappisuoritus”

Yleisöä Celtic odottaa saapuvaksi peliin noin 40-50 000. Otteluun pääsee nimittäin seuran kausikortilla, joita on myyty noin 39 000. Celtic Parkin täysi kapasiteetti on noin 61 000 katsojaa.

Lähtökohdat viittaavat kiihkeään ja HJK:n kannalta erittäin hankalaan otteluun. HJK pääsi ottamaan tuntumaa tyhjällä Celtic Parkilla tiistai-iltana, ja haluaa olla valmiina ottamaan keskiviikon ottelun kuuman alun vastaan.

– Meidän pitää pystyä pitämään Celticin hurja alkurynnistys poissa maaliltamme, mikäli haluamme yrittää yllätystä, sanoo HJK-hyökkääjä Juho Mäkelä.

Päävalmentaja Muurinen on samoilla linjoilla. Jos Celtic saa otteluun vahvan alun, vaikeutuvat HJK:n yllätysmahdollisuudet huomattavasti.

– Yksi tärkeä seikka meidän pelissämme on se, pystymmekö pitämään palloa tarpeeksi hyvin silloin kun saamme sen haltuumme, Muurinen näkee.

Hän luottaa HJK:n keskikenttään.

– Taitoa ainakin pitäisi löytyä pallon pitämiseen.

Päävalmentaja haluaa myös pitää yllä uskoa yllätykseen. Vaikka Suomen mestari lähtee otteluun selkeänä altavastaajana, pelätä ei saa. Vain rohkealla yrittämisellä HJK voisi horjuttaa Celticin peliä.

– Olen varma, että joukkue pystyy siihen. Tarvitaan kuitenkin nappisuoritus, Juho Mäkelä sanoo.

Loukkaantumisilta on viimeistelyvaiheessa vältytty, mutta avauskokoonpanosta ei Muurinen halua vielä puhua. Joukkue käy vasta iltapäivän palaverissa läpi avauksen ja viimeiset taktiset asiat.

Kaikki paineet Celticillä

Otteluparin ennakkosuosikista ei ole epäselvyyttä. Skotlannin mestari on jättiseura myös Manner-Euroopan mittakaavassa.

Celticin paineet perustuvat siihen, että perinteinen Glasgow’n Old Firm, eli Celticin ja Rangersin keskenäinen vääntö, päättyi tänä keväänä kun Rangers pudotettiin kolmannelle sarjatasolle talousvaikeuksien takia.

The Old Firm oli Celticille paitsi pelillisesti myös taloudellisesti avainasia. Nyt kun Old Firm on, ainakin toistaiseksi, hajonnut, löytyisivät pelilliset ja taloudelliset mahdollisuudet Mestareiden liigasta.

– Seurojen kokoero on tietenkin todella suuri, mutta yllätykseen on aina uskottava, Muurinen toteaa.

Hyökkääjä Mäkelä ei koe, että HJK:lla olisi edes syytä ottaa paineita.

– Meillä on tässä otteluparissa vain voitettavaa. Celticillä puolestaan on käytännössä edessään pakkovoitto.

Celticin ja HJK:n ottelu alkaa 19.45 paikallista aikaa eli 21.45 Suomen aikaa. Ottelu tullaan tuottamaan televisioon, mutta näillä näkymin suoraa lähetystä ei ole Suomessa saatavilla.