Analyysi: APOEL FC – HJK 6.8.

                                                                 APOEL FC – HJK

58 

  UEFA:N SEURARANKING:  

 194

 

GSP STADIUM

(kapasiteetti 22 859)

KOTISTADION: 

 

SONERA STADIUM

(kapasiteetti 10 770) 

GIORGOS DONIS 

(2. kausi) 

PÄÄVALMENTAJA: 

    

MIKA LEHKOSUO  

(1. kausi) 

 

Mahdolliset avauskokoonpanot:

HJK: Tørnes; Sorsa, Heikkinen, Moren, Lampi; Tainio, Schüller; Alho, Väyrynen, Lod; Savage.

APOEL FC: Pardo; Sergio, Amorim, Carlao, Antoniades; Efrem, Morais, Vinicius, Gomes; Sheridan, De Vincenti.

Kuka kärjessä?:

Ensimmäisestä osasta mukana tuotu 2-2 -tilanne tarkoittaa, että Klubin täytyy pystyä iskemään Nikosiassa vähintään yksi maali mennäkseen jatkoon. Klubille riittää keskiviikkona voitto tai 3-3 (tai suurilukuisempi) -tasapeli. 2-2 -tuloksella mennään jatkoajalle, muut tulokset vievät APOELin jatkoon.

HJK:n kannalta keskiviikon avainkysymys on hyökkäyksen piikissä. Mac Kandjin jäädessä pois kokoonpanosta ensimmäisessä osassa saadun punaisen kortin myötä, täytyy Mika Lehkosuon löytää kärkeen uusi vaihtoehto. Laajalti mediassa väläytelty vaihtoehto hyökkäystä johtamaan on kaksi maalia ensimmäisessä kohtaamisessa pyssyttänyt Demba Savage. Savagen ominaisuudet sopeutuvat loistavasti salamannopeaan vastahyökkäyspelaamiseen jolla Klubi repi APOELin puolustusta hajalle Helsingissä, mutta gambialainen on viime vuosina pelannut kärjessä vain ajoittain ja ollut tehokkaimmillaan kiitäessään laitaa pitkin.

Vaihtoehtoja ”Banalla” on: Mikael Forssell ja Oussou Konan ovat valmiina astumaan ratkaisijan saappaisiin jos Savage pelaa laidalla. Mikäli Savage taas kuitenkin aloittaa kärjessä, aukeaa laidalle yksi paikka avauskokoonpanossa. Sen täyttänee joko Sebastian Mannström suoraan tai Mika Väyrynen, siirtäen Robin Lodin vasempaan laitaan.

Systeemi:

APOEL on keskiviikkona todennäköisesti edelleen ilman entistä HJK-pelaaja Gustavo Manducaa. Viime viikolla Giorgos Donis ratkaisi vasemman laidan kysymyksensä rakentamalla joukkueensa pelin 4-3-3 -muotoon, jossa hyökkäyspään pelaajat vaihtoivat paikkaa tilanteen mukaisesti. Klubi ohitti APOELin prässin Helsingissä kuitenkin tyylikkäästi ja vauhdikkaasti, ja pystyi luomaan runsaasti juoksukilpailuja vieraiden laitapuolustajien selustaan.

Saako HJK:n ensimmäisen puoliskon rynnistys Doniksen muuttamaan strategiaansa? Irlantilaishyökkääjä Cillian Sheridan ja argentiinalainen Tomas De Vincenti juonivat yhdessä tasoitusmaalin Helsingissä. Donis saattaakin keskiviikkona luottaa kaksikon yhteispeliin hyökkäyksen kärjessä. Yhden vaihtoehdon tarjoaa myös vahvan sisääntulon Helsingissä tehnyt laituri George Efrem, joka saattaa ottaa paikan avauksessa keskiviikkona.  

Keskitykset:

Onnistuminen keskityspallojen torjumisessa on ensiarvoisen tärkeää Klubin menestykselle keskiviikon ottelussa. Viikko sitten APOELin molemmat maalin syntyivät puskuilla ja kyproslaisten ainoat maalipaikat HJK:n hallitsemalla ensimmäisellä puoliajallakin syntyivät erikoistilanteista.

196-senttinen Cillian Sheridan on keskiviikkona jälleen kohteena valtaosassa APOELin keskityksistä. Klubin toppareina aloittavat todennäköisesti jälleen Valtteri Moren ja Markus Heikkinen, joilla riittää painimista kolossimaisen irlantilaisen kanssa.

Kotietu:

APOEL on myynyt otteluun yli 10 000 lippua ja GSP Stadium tuleekin totuttuun tapaan keskiviikkona olemaan todellinen hornankattila. Kyproslaiset ovat kotijoukkueena vahva, mutta eivät mahdoton kaadettava. Viime kauden karsintaotteluissaan slovenialaista Mariboria ja belgialaista Zulte Waregemia vastaan APOEL ei onnistunut kotiluolassaan ottamaan voittoa.

Keskiviikon tuomarit muodostuvat israelilaisnelikosta. Erotuomari Liran Lianylla on kokemusta Eurooppa liigan peleistä ja MM-karsintaotteluista.

 

APOEL FC – HJK keskiviikkona 6.8. kello 19.30 GSP Stadiumilla Nikosiassa, Kyproksella.