Analyysi: HJK – KuPS 12.9.

HJK – KuPS

 1

 SARJASIJOITUS

 4
 54

PISTEET

 38
 45

 TEHDYT MAALIT

 35
 16

 PÄÄSTETYT MAALIT

 32
   (8) RONI POROKARA    

  PARAS MAALINTEKIJÄ 

        ATS PURJE (9)       

Mahdolliset avauskokoonpanot:

HJK: Doblas; Sorsa, Moren, Heikkinen, Baah; Väyrynen, Tainio; Savage, Lod, Zeneli; Kandji.

KuPS: Maanoja; Vartiainen, Markic, Colley, Rannankari; Sohna, Trafford; Hakola, Purje, Ilo; Chibuike

Edelliset kolme peliä:

HJK:

31.8.   FF Jaro – HJK 1-4
24.8.   SJK – HJK 2-0
13.8.   HJK – FC Inter 2-0

KuPS:

31.8.        KuPS – SJK 0-0
25.8.        FC Inter – KuPS 0-0
13.8.        KuPS – MYPA 1-0

Tulikaste:

Paljon on ehtinyt tapahtua Klubin edellisen Veikkausliigakamppailun jälkeen. Nikolai Alhon ja Rasmus Schüllerin loukkaantumiset sekä Mikael Forssellin ja Oussou Konanin siirrot loivat tarpeen vahvistuksille ja ovet kävivät toimistolla vilkkaasti ennen siirtoikkunan sulkeutumista. Neljä uutta nimeä löysi lopulta tiensä Klubin kirjoihin, joista kolme ovat käytettävissä jo perjantain kamppailussa. 

Vuoden 2010 MM-kisoissa Ghanaa edustanut, Saksan pääsarjassa Schalkessa viimeksi pelannut Anthony Annan harjoitteli joukkueen kanssa ensimmäistä kertaa torstain viimeistelytreeneissä. Keskikentän keskustassa raatavan väkkärän rutiinitaso on vahva ja ghanalainen saattaa hyvinkin tehdä debyyttinsä jo perjantain ottelussa. Hyökkäystä vahvistamaan saapunut, 8 maalia Veikkausliigassa tällä kaudella iskenyt Roni Porokara on ehtinyt harjoittelemaan joukkueen kanssa jo viikon päivät ja on myös valmis hyppäämään kentälle. Trinidad ja Tobagon maajoukkuemies, laitapuolustaja Joevin Jones otti myös ensiaskeleensa joukkueessa torstaina ja nähtäneen myös kokoonpanossa. Burkina Fason maajoukkueessa torstaina maalin iskenyt Aristide Bancé liittyy mukaan viikonlopun aikana. 

Muuria murtamaan:

KuPS on pelannut viimeiset neljä otteluaan päästämättä maaliakaan. Päävalmentaja Marko Rajamäki on löytänyt puolustukseensa vahvan permanentin, jonka tosin joutuu nyt osin rikkomaan laitapuolustaja Jerry Voutilaisen puuttuessa. Tilalla nähdään todennäköisesti Joel Vartiainen, joskin myös loukkaantumisesta toipuva Jussi Kujala lienee vaihtoehto puolustuslinjaan.

Hyökkäyksessä kuopiolaisilla riittää enemmän vaihtoehtoja. Kesällä vahvoja otteita esittänyt Admir Catovic on vaihtoehto kärjen alapuolella olevaan kolmikkoon, kuten myös Aleksi Paananen. Huipputärkeän ratkaisumaalin Viron A-maajoukkueelle Sloveniaa vastaan alkuviikosta iskenyt Ats Purje on vaihtoehto kärkeen, mikäli Francis Chibuike ei ole vielä parhaassa terässään paluunsa jäljiltä. KuPSilta on viime otteluissa kuitenkin puuttunut juuri nigerialaisen kaltainen syömähammas, joten hyppäys avauskokoonpanoon lienee todennäköinen.

 

 

KuPS – HJK perjantaina 12.9. kello 18.30 Sonera Stadiumilla. Ottelun lipputulot lyhentämättöminä Aulis Rytkönen -rahastoon. OSTA LIPUT ENNAKKOON.

Suora lähetys ottelusta: HJK TV Live