Aristide Bancé Klubin paitaan

Aristide Bancé siirtyy HJK:hon alustavasti loppukauden kattavalla sopimuksella. Burkina Fason maajoukkuehyökkääjä Bancé, 29, on voimakasrakenteinen ja nopea maalitykki, jolla on pitkä kokemus Euroopan huippusarjoista. Hänen edellinen seuransa on Saksan pääsarjajoukkue FC Augsburg. Viime kauden Bancé vietti lainalla Fortuna Düsseldorfin riveissä.

Nimi:    Aristide Bancé
Pelipaikka:    hyökkääjä
Pituus:    193 cm
Syntymäaika:    19.09.1984
Aiemmat seurat: Santos FC Ouagadougou, K.S.C. Lokeren, FC Metalurg Donetsk, Germinal Beerschot (laina), Kickers Offenbach (laina), 1. FSV Mainz 05, Al-Ahli, Umm-Salal (laina), Samsunspor (laina), FC Augsburg, Fortuna Düsseldorf
A-maaottelut ja -maalit: 38 / 10

Vahvat esitykset kotimaan pääsarjassa poikivat Bancélle siirron Eurooppaan jo 18-vuotiaana. Belgialaisessa Lokerenissa kolmen kauden aikana syntyi 27 maalia, jonka jälkeen matka jatkui Metalurg Donetskiin. Läpimurto Ukrainassa ei tapahtunut ja lainapestien jälkeen Bancé siirtyi 2. Bundesliigassa pelanneeseen Mainz 05:een. Ensimmäinen kausi Saksassa oli nappisuoritus ja Bancé oli 14 osumallaan mukana nostamassa seuraa takaisin ylimmälle sarjatasolle. Samalla Bancé teki läpimurtonsa maajoukkuetasolla.

Loistavasti sujui myös ensimmäinen kausi Bundesliigassa, 10 maalia toivat vahvasti esiintyneen nousijajoukkueen maalikuninkuuden. Kauden jälkeen Bancé siirtyi Al Ahliin. Parin Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa vietetyn kauden, ja lainapestin, jälkeen edessä oli paluu Saksaan ja Augsburgiin. Kesken viime kauden Bancé lainattiin 2. Bundesliigassa pelanneeseen Fortuna Düsseldorfiin, jonka paidassa burkinafasolainen iski kaksi maalia. 

Yhteensä hyökkääjä on pelannut Burkina Fason paidassa 38 maaottelua, joissa on syntynyt 10 maalia. Huippuhetki oli viime vuoden Afrikan mestaruuskilpailuissa, kun Bancén maali ja onnistunut rangaistuspotku olivat ratkaisevassa roolissa Burkina Fason kaataessa Ghanan välierissä ja edetessä finaaliin, jossa se kärsi kuitenkin tappion Nigerialle.