B-nuorten Suomen mestari Kalle Koponen ja HJK sopimukseen

Laajasalon Palloseuran kasvatti pyrkii valtaamaan pelipaikan HJK Klubi 04:ssä.

Kalle Koponen – HJK Klubi 04

16-vuotias Kalle Koponen ja HJK ovat tehneet 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen. Koponen oli tärkeässä roolissa, kun B-nuorten Suomen mestaruus palasi päättyneellä kaudella HJK:lle neljän kullattoman vuoden jälkeen.

– Tosi tyytyväinen fiilis sopimuksesta. Nyt saa keskittyä töiden tekemiseen, Koponen hymyilee.

Raamikas 195-senttinen toppari on ensi kaudellakin edustuskelpoinen B-junioreissa. Parhaillaankin HJK Klubi 04:n mukana treenaavalla Koposella on harjoitusten kautta mahdollisuus napata pelipaikka myös Nollanelosissa.

– Tottakai tavoitteena on ottaa paikka 04:ssä, Mäkelänrinteen lukiota käyvä Koponen linjaa.

Aina topparina pelannut Koponen siirtyi Klubiin kolme vuotta sitten Laajasalon Palloseurasta. U16-maajoukkueessa kertyi tilille puolentusinaa peliä, ja U17-maajoukkueessa debyytti tapahtui syyskuussa Pohjois-Irlantia vastaan.

HJK:n B-nuorten päävalmentaja Mikael Forssell toteaa Koposen olevan hyvin peliä avaava toppari, jonka tavoitteet ovat korkealla.

– Kunnianhimo ja tavoitteellisuus näkyy hienosti Kallen jokapäiväisessä tekemisessä. Lisäksi hän on fiksu kundi ja hyvä “pukukoppipelaaja”, joka sopeutuu minne tahansa. Kallella on hieno tulevaisuus edessä, kunhan nöyrä työ jatkuu, Forssell toteaa.

– Ensi vuonna hän pystyy näyttämään hyvää esimerkkiä mahdollisimman korkeatasoisesta päivittäisestä harjoittelusta ja pelaamisesta myös meidän B-poikien nuoremmalle (2007) ikäluokalle. Kalle tietää jo, mitä eteenpäin meneminen vaatii, Forssell myhäilee.