Cupin seuraava etappi: Inter keskiviikkona Turussa

Jo kahteen otteeseen tällä kaudella kohdanneet Klubi ja Inter taistelevat paikasta neljän parhaan joukkoon.

Pyry Soiri - HJK Helsinki. Photo: @ Jussi Eskola
HJK ja Inter ovat toisilleen tältä kaudelta jo hyvinkin tuttuja.

FC Inter vs HJK
Ke 29.6.2022 klo 18:00
Suomen Cupin puolivälierä – Veritas Stadion

HJK matkustaa keskiviikkona Turkuun, jossa joukkue kohtaa Suomen Cupin puolivälierässä Interin. Molempien joukkueiden Cup-taival on ollut hyvin samankaltainen: sekä Klubi että Inter tiputtivat 5. kierroksella oman reservijoukkueensa. Kuudennella eli edellisellä kierroksella molemmat matkasivat Pohjanmaalle, jossa Klubi kaatoi VPS:n ja Inter SJK:n.

HJK ja Inter ottavat yhteen jo kolmatta kertaa kuluvalla kaudella. Molemmat aiemmat kohtaamiset ovat päättyneet vierasvoittoihin, kun Inter voitti Töölössä lukemin 4–1, ja HJK kaatoi turkulaiset Veritaksella maalein 1–0.

– Inter on tuttu jengi. Huomenna on ymmärtääkseni [Benjamin] Källmanin viimeinen peli, mikä tarkoittaa, että heidän avainpelaajansa ja oleellisimmat pelilliset asiat, jotka meidän on huomioitava, ovat edelleen samat kuin kauden aiemmissa kohtaamisissa, ennakoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

Oman lisämausteensa otteluun tuo Suomen ylle asettunut helleaalto, joka on nostanut lämpötilat 30 asteen tuntumaan.

– Ilma vaikuttaa ihan varmasti peliin. Kroppa ei ole vielä tottunut tällaiseen lämpöön, kun on vasta ensimmäiset helteet tänä vuonna. Meidän täytyy löytää oikeat hetket prässäämiseen ja matalammalla puolustamiseen, jotta koko aikaa ei tarvitse juosta. Pallosta täytyy pitää korostetusti huolta eikä sitä kannata turhaan menettää, jotta pallolla voi myös huilata.

Suomen Cupin ottelusta ovat loukkaantumisten vuoksi sivussa Valtteri Moren sekä Riskin veljekset, ja uutena nimenä loukkaantuneiden listalle on jouduttu kirjaamaan Joona Toivio, joka loukkasi jalkansa viikonloppuna. Toivio on sivussa ainakin heinäkuun ajan. Lisäksi Johannes Yli-Kokko on ollut sairaana.

Positiivistakin kuuluu sairastuvan suunnalta: pidempään sivussa olleet Santeri Väänänen sekä Miska Ylitolva ja muutamasta pelistä poissa ollut Perparim Hetemaj ovat palanneet joukkueharjoituksiin.

Ruutu näyttää ottelun suorana lähetyksenä klo 17.50 alkaen.

Katso videolta kapteeni Miro Tenhon mietteet ottelusta.