Dawda Bah puski HJK:n kotivoittoon

Avausottelun kankeudesta ei ollut enää tietoakaan. Jo maanantain toisen kierroksen kotiottelussa KuPS:aa vastaan HJK oli selvästi hallitsevampi osapuoli. Niin myös torstaina Interiä vastaan, vaikka voittomaalia saatiinkin odotella aina 73. minuutille saakka.

HJK:n päävalmentaja Antti Muurinen oli vaihtanut joukkueensa avauskokoonpanosta vain yhden pelaajan. Mikko Sumusalon tilalla vasempana puolustajana aloitti Tuomas Kansikas.

Kotijoukkue HJK otti pelin nopeasti hallintaansa, Inter puolestaan ei tuntunut saavan konettaan millään käyntiin Sonera Stadiumin alkuillassa. Jo kymmenen minuutin kohdalla Teemu Pukki pääsi loistopaikkaan mutta ei onnistunut ohittamaan Inter-maalivahti Magnus Bahnea.

Ensimmäisellä jaksolla keskikentän pelitilanteet olivat suhteellisen tasaisia, mutta kun HJK hyökkäsi, pääsi se useasti vaaralliseen paikkaan. Hyviä maalitilanteita syntyi etusijassa Teemu Pukille, joka loi itselleen erinomaisesti tilanteita, mutta ei onnistunut viimeistelyissään.

Interin pelätyt laitalinkit Henri Lehtonen ja Mika Ojala jäivät pahasti alakynteen kamppailuissa HJK-puolustajien Tuomas Kansikkaan ja Rafinhan kanssa. HJK:n laidoilla puolestaan Erfan Zeneli ja Sebastian Sorsa pitivät yllä hyvää liikettä.

Vaikka tauolle asteltiin maalittomassa tilanteessa, oli ensimmäinen jakso pääosin kotijoukkueen hallintaa. Vain viimeistely ontui. HJK teki uransa 200. pääsarjaotteluaan pelanneesta Inter-maalivahti Magnus Bahnesta ottelun parasta pelaajaa.

Sama käsikirjoitus jatkui toisella jaksolla, mutta pian HJK-valmentaja Antti Muurinen löysi lääkkeen tehottomaan hyökkäyspeliin. Jari Litmanen toi kentälle toivottua lisävirtaa ja juonikkuutta 69. minuutilla.

Litti vapautti heti kentälle tultuaan Teemu Pukin läpiajoon, mutta tämä joutui juuri ratkaisevalla hetkellä Inter-puolustajan häiritsemäksi eikä onnistunut laukauksessaan. Hetken päästä HJK onnistui.

Rafinha pelasi oikealla laidalla mainion seinän Litmasen kanssa ja pääsi keskittämään vapaasti. Korkeimmalle nousi Dawda Bah, joka puski tarkasti Bahnen ohi oikeaan kulmaan.

Johtomaalin jälkeen HJK:lle avautui vielä muutama paikka, mutta pääosin se tyytyi pitämään palloa ja pyörittämään sitä totutun sulavasti koko joukkueen voimin. Edes viiden minuutin lisäaika ei auttanut Interiä, joka joutui kahden voiton jälkeen nöyrtymään Helsingissä.

HJK nousi voitollaan liigassa Interin rinnalle kuuteen pisteeseen. Sarjakärkeen nousi JJK joka myös voitti oman ottelunsa. HJK matkaa sunnuntaina VPS:n vieraaksi, Inter isännöi MYPA:a.

HJK-Inter 1-0 (0-0)
73′ Bah (Rafinha)