Edessä kahden pelin viikonloppu

HJK:lla on edessään mielenkiintoinen kahden ottelun viikonloppu. Lauantaina Klubi kohtaa Seinäjoella Liigacupin välierässä SJK:n ja sunnuntaiksi joukkue matkustaa Solnaan, jossa vastaan asettuu ruotsalainen AIK. Samalle viikonlopulle sattuneet kamppailut tarkoittavat, että HJK:n kokoonpano ratkeaa lauantaina kahtia ja matkaa eri suuntiin junilla, busseilla ja laivoilla. Päävalmentaja Sixten Boström näkee erikoisen tilanteen mahdollisuutena.

  • Saamme viikonlopun aikana kaikille pelaajillemme hyvätasoisen pelin. Sekä Seinäjoelle että Tukholmaan lähteville on luvassa kova vastus ja iso ryhmä saa tärkeitä minuutteja kentällä. Paljon pelaajia palaa myös sairastuvalta takaisin, joka helpottaa tietenkin tilannetta, kertoi Boström.

Lähes kaikki viime viikonlopun toipilaat ovatkin mukana matkaan lähtevissä ryhmissä. Vain Veli Lampi jättää viikonlopun kamppailut varmasti väliin, mutta hänenkin kohdallaan pelikuntoon pääseminen on päivistä, ei viikoista kiinni. Mikael Forssell kärsii poskiontelotulehduksesta, eikä varmuutta sunnuntaiksi kuntoutumisesta vielä ole.

Lauantain ottelussa vastassa on liiganousija SJK. Viime kaudella Ykkösen voittoon jyrännyt seinäjokelaisryhmä pelaa tänä vuonna historiansa ensimmäisen Veikkausliigakauden ja joukkue on kyennyt viime kauden avainpelaajiensa pitämisen lisäksi vahvistamaan rivejään hyvillä pelimiehillä. Lisämielenkiintoa otteluun tuovat SJK:n miehistöön kuuluvat entiset HJK-pelaajat Felipe Aspegren ja Akseli Pelvas. Joukkueet ovat kohdanneet kerran aikaisemmin, vuoden 2011 Suomen Cupin 7. kierroksella. Silloin Klubi nuiji vielä Kakkosessa pelanneen SJK:n kumoon vieraskentällä Rami Hakanpään, Teemu Pukin, Berat Sadikin ja Jarno Parikan maaleilla 0-4.

Sunnuntaina edessä on vääntö Allsvenskanin viime kauden hopeamitalistien kanssa. Ruotsin pääsarja alkaa kahden viikon kuluttua ja sunnuntain ottelu on AIK:lle viimeisiä mahdollisuuksia hioa kuvioitaan kauden avaukseen. HJK ja AIK kohtasivat myös viime kauden alla. Klubi siirtyi silloin ensimmäisellä puoliajalla johtoon Erfan Zenelin maalilla, mutta solnalaiset nousivat rinnalle ja veivät lopulta pidemmän korren nuoren Sam Lundholmin iskettyä 2-1 -osuma ottelun viimeisillä sekunneilla. Tänä vuonna AIK:n paidassa rynnii myös viime vuonna loppukauden Klubissa lainalla pelannut hyökkääjäkolossi Eero Markkanen.

  • AIK on vahvistunut viime vuodesta. He ovat hankkineet hyviä pelaajia ja ovat varmasti Allsvenskanin mestarisuosikkien joukossa Malmö FF:n ja IFK Göteborgin kanssa. Tämä on meille todella hyvä testi. Saamme takaisin loukkaantumisten vuoksi otteluita väliin jättäneitä pelaajia ja ryhmään on liittynyt uusina kasvoina Baah ja Konan, joten on meille tärkeää saada minuutteja alle joukkueena. Mitä parempi vastustaja on, sitä helpompaa on nähdä mihin asioihin meidän täytyy kiinnittää vielä huomiota, totesi Boström.

SJK – HJK lauantaina 15.3. Wallsport Areenalla Seinäjoella kello 14.00 alkaen. SJK näyttää suoran lähetyksen ottelusta 7 euron hintaan osoitteessa: http://www.greatplay.fi/live-ottelu/.

AIK – HJK sunnuntaina 16.3. Skytteholms IP:llä alkaen kello 14.00 (Suomen aikaa). Stadionille mahtuu 3000 katsojaa, joten reissuun lähtevien kannattaa ostaa lippunsa etukäteen osoitteesta: http://www.ticnet.se/event/traningsmatch-fotboll-aik-hjk-helsingfors-biljetter/316075. AIK lähettää ottelusta myös suoran streamin osoitteessa: http://www.aikfotboll.se/Article.aspx?contentID=8219.