Ennakko: GrIFK vs HJK Klubi 04

HJK Klubi 04 haluaa pysyä sarjan kärjessä.

Saku Heiskanen, Kai Meriluoto - HJK Klubi 04. Photo: © Jussi Eskola
Saku Heiskanen ja Kai Meriluoto

HJK Klubi 04 pyrkii jatkamaan hyvää virettään, kun joukkue kohtaa sunnuntaina 30.8. klo 18.30 Kauniaisten keskuskentällä GrIFK:n. Sarjaa johtavat klubilaiset tavoittelevat kauden kahdeksatta peräkkäistä voittoaan.

Koronavuoden vuoksi Kakkosessa pelataan ns. paikalliskierroksia. Näin lähialueen vastustajat kohdataan kolmasti. GrIFK:n kohdalla kyseessä on jo kauden viimeinen kohtaaminen. Ensimmäinen, heinäkuun puolivälissä pelattu ottelu päättyi klubilaisten 8-2 tyrmäysvoittoon. Kolme viikkoa myöhemmin HJK:n voitto kotikentällä oli pienempi, mutta kuitenkin selkeä 3-0. 

GrIFK on pystynyt heikon alkukauden jälkeen parantamaan asemiaan. Joukkue on kymmenen kierroksen jälkeen yhdeksällä pisteellä kahdeksantena. Putoamisviivaan on kolme pistettä. Joukkueen paras maalintekijä on ollut Daniel Langhoff yhdeksällä osumallaan. 

Päävalmentaja Joonas Rantanen ei pohdi liikaa sarjasijoitusta tai edellisiä pelejä.

– Korostan, että perusarki ratkaisee. Pelaajien tulee saapua harjoituksiin joka päivä kehittyäkseen niin ryhmänä kuin yksittäisinä pelaajinakin. Voimme olla tyytyväisiä siihen, miten pelaajamme ovat onnistuneet tässä tavoitteessa. Minun on pakko lisätä, että koronavuoden vaikutus on saattanut olla tästä näkökulmasta katsottuna myös osittain myönteinen. Me olemme saaneet viettää harjoittelun ja pelaamisen suhteen seesteisen kauden, Rantanen arvioi.

– Sunnuntain pelistä voi todeta, että kun parannamme puolustamista ja jatkamme muutoin hyvää peruspelaamista, olemme vahvoilla ottamaan kolme pistettä. Tietysti meidän on myös kaivettava hyvä peli-ilme esiin, Rantanen lopettaa.

GrIFK vs HJK Klubi 04 
30.8.2020 klo 18:30 
Keskuskenttä, Kauniainen