Ennakko: HIFK vs HJK

Klubi valmiina Stadin Derbyyn!

Sebastian Sorsa jututti Toni Koskelaa. Katso video!

Klubi veti viimeistelyharjoitukset tänään päivällä. Valmistautuminen matsiin on sujunut suunnitelmien mukaan. Derby on aina spesiaaliottelu, joka sytyttää jokaisen joukkueessa. 

Joukkueen pelaajatilanne on kohtuullisen hyvä, vaikka muutamia poissaolojakin on. Santeri Väänänen ja Matti Peltola ovat vielä poissa pidemmän aikaa. Miro Tenho jatkaa harjoittelua fysioterapeuttien kanssa ja alkaa vähitellen palaamaan joukkueharjoituksiin. Ferhan Hasanin kanssa edetään päivä kerrallaan pelaajan tuntemuksien mukaan. 

Rasmus Schüller palaa vahvuuteen mutta on tuskin täyden pelin kunnossa. Markus Halsti on peliluvan puolesta mukana vahvuudessa. Bubacar Djalón varoitustili täyttyi viime ottelussa, joten hän on sivussa torstaina.

Lucas Lingman pelasi eilen tiistaina Suomen U21-maajoukkueen ottelussa, joka on HJK:ssa otettava huomioon torstain kokoonpanoa mietittäessä.

– Luke pelasi 67 minuuttia maaottelussa, jossa ennen peliä oli teoriassakin hyvin pieni mahdollisuus edetä jatkoon, ja puoliajalla sekin mahdollisuus oli mennyt. Valitettavasti tässäkin merkityksettömässä nuorisomaajoukkueen tilanteessa me Veikkausliiga-joukkueessa joudumme taas tekemään kompromissit ja pohtimaan tarkasti hänen kuormittamistaan huomenna, toteaa HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

HIFK:n pelityyli vaihtui merkittävästi valmentajan vaihdoksen yhteydessä. Se oli vahvasti prässäävä joukkue, mutta on nyt muuttunut yllättävän passiiviseksi joukkueeksi, joka vetäytyy matalalle puolustamaan. HIFK:n vahvuudet ovat vastahyökkäyksissä ja muutamassa niihin hetkiin laadukkaassa pelaajassa.

– Derby on aina derby. Heilläkin on todennäköisesti siihen erilainen lähestymistapa kuin perusliigapeliin. Varmasti on extraenergiaa, ennakoi Koskela.

Katso otsikkokuvan videolta Toni Koskelan koko ennakkohaastattelu.

HIFK vs HJK 
To 10.9.2020 klo 18:30 
Bolt Arena 

Liput matsiin niin kauan kuin niitä riittää: HJK.fi/liput »