Ennakko: HJK Klubi 04 vs FC Espoo

Kakkosen kausi lähestyy huipennustaan. HJK Klubi 04:n kauden toiseksi viimeinen matsi pelataan Bolt Arenalla tänään lauantaina.

Adam Markhiyev, Juho Lehtiranta - HJK Klubi 04. Photo: © Jussi Eskola
Adam Markhiyev ja Juho Lehtiranta

HJK Klubi 04 vs FC Espoo 
La 17.10.2020 klo 16:00 
Bolt Arena

Kakkosen B-lohkoa johtava HJK Klubi 04 kohtaa lauantaina 17.10.2020 kello 16:00 Bolt Arenalla FC Espoon.

Kun kolme kierrosta on jäljellä, HJK Klubi 04:llä on lohkossaan yhdeksän pisteen johto toisena olevaan Ilveksen kakkosjoukkueeseen. FC Espoon jälkeen nollanelosella on vielä vastassa viikon päästä Pallo-Iirot, myös kotona. Kauden päättää kamppailu Ilvestä vastaan Tampereella lokakuun viimeisenä päivänä. 

Nollanelonen kohtaa FC Espoon koronavuoden vuoksi nyt jo kolmannen kerran tällä kaudella. Klubilaiset ottivat täyden pistepotin elokuun alussa pelatusta FC Espoon kotiottelusta maalein 3-1. Vierasjoukkueen maalintekijöinä olivat muutenkin erinomaisen kauden pelanneet Kai Meriluoto ja Saku Heiskanen, yksi osuma merkittiin kotijoukkueen omaksi maaliksi.

Reilu kuukausi sitten pelatussa joukkueiden toisessa keskinäisessä pelissä Bolt Arenalla kotijoukkueen voittonumerot 2-0. Myös tässä pelissä Saku Heiskanen onnistui maalinteossa. Toisen osuman sai nimiinsä Casper Terho. Tässä toisessa keskinäisessä ottelussa FC Espoo antoi hyvän vastuksen, ja vaikutti siltä, että joukkue pystyisi varmistamaan Kakkosen sarjapaikkansa.

Toisin on kuitenkin käynyt. Elokuun lopusta lähtien Antti Pehkosen valmentamana edennyt espoolaisjoukkue on vakavasti putoamisuhan alla. Ryhmä on tällä hetkellä putoamisviivan alapuolella, neljä pistettä viivan yläpuolella olevaa FC Jazzia jäljessä. Tosin viikon päästä espoolaisilla on peli kotonaan juuri Jazzia vastaan.

Viime aikojen kuntopuntari ei kuitenkaan anna viitteitä paremmasta. Alkaen juurin edellisestä kohtaamisesta nollanelosta vastaan FC Espoo on neljän ottelun voitottomassa putkessa. Näistä kolme peliä on vielä päättynyt tappioon. Kun espoolaiset ovat näin tiukasti nurkkaan ajettuja, kotijoukkue voi odottaa ankaraa taistelua.

Vastuuvalmentaja Joonas Rantanen ei ole kuitenkaan huolestunut.

– Uskon, että joukkueemme ammattimainen asenne näkyy tässäkin tilanteessa. Viime viikot olemme joutuneet turvautumaan harjoituksissamme poikkeusjärjestelyihin koronatilanteen vuoksi. Pelaajamme ovat ottaneet tämänkin ylimääräisen haasteen ammattimaisesti vastaan. 

– Olemme itse pelanneet itsemme tähän erittäin myönteiseen tilanteeseen. Harjoituksissa on voinut aistia myönteisen jännitteen ja innostuneisuuden. Kun oma pelimme on kulkenut hyvin koko kauden, niin tässäkin tilanteessa voi hyvin sanoa, että voimme hyvin perustein luottaa omaan peliimme. Niin aiomme tehdä huomennakin, Rantanen päättää.

Osta liput matsiin: HJK.fi/liput »