Ennakko: HJK vs Lahti

Veikkausliiga jatkuu, kun HJK palaa tyhjälle Bolt Arenalle otteluun FC Lahtea vastaan. Ottelusta on suora lähetys Ruudussa.

Katso video!

HJK vs FC Lahti 
Ma 17.5.2021 klo 18:30 
Bolt Arena 

HJK palaa kotikentälleen Bolt Arenalle maanantaina 17.5.2021 kello 18.30. Ottelu HJK vs FC Lahti pelataan COVID-19-pandemian aiheuttamien rajoitusten vuoksi ilman yleisöä.

Klubilla on allaan voitokas vierasottelu Ilvestä vastaan. Yleisön puuttumisesta huolimatta kotiedulla on merkitystä.

– Kahden edellisen luonnonnurmella pelatun ottelun jälkeen Bolt Arenan alusta on tietysti suurin yksittäinen muuttuja varsinkin nyt, kun pelataan ilman katsojia. Kotona pelaamisessa rutiinit ovat kaikilla samanlaiset lähtien otteluun valmistautumisesta, ja tietysti tämä ei ole ikinä ollut helppo paikka vierailijoille, avaa HJK:n päävalmentaja Toni Koskela kotiedun merkitystä tyhjille katsomoille pelattaessa.

HJK:lla on maanantain otteluun käytettävissä kaikki samat pelaajat kuin viime tiistaina Tampereella.

– Positiivista oli, kun tällä viikolla nähtiin vähän JairiaKevin Kouassivi-Benissania ja Janne Sakselaa mukana harjoittelemassa. Palaavien kanssa pitää tietysti toimia järkevästi, eikä kuormitusta voi nostaa nollasta sataan saman tien. Mutta parempaan suuntaan olemme menossa pelaajatilanteen osalta, kertoo Koskela.

FC Lahti on kohdattu tänä vuonna kaksi kertaa. Suomen Cupin ottelu helmikuussa päättyi tasan 1-1 ja harjoitusottelu huhtikuussa tappioon 1-2.

– Lahti on hyvä liigajoukkue, jossa on hyviä pelaajia. Ovat saaneet muutamia kokeneita pelaajia nuorten rinnalle tälle vuodelle. Kautta historian Klubilla on ollut vähän vaikeita pelejä Lahden kanssa. Tänäkin vuonna tasapeli Mukkulan hallissa ja hävisimme viimeisen treenimatsin, joka sinällään ei ollut niin huono peli meiltä, vaikka viimeiseltä kolmannekselta ratkaisuhetkillä puuttui laatua ja ajoituksia. 

Lahden Jasin Assehnoun on Koskelalle tuttu pelaaja, joka Koskelan valmentaessa HJK Klubi 04:ää pelasi HJK:n B-junioiressa ja kilpaili pelipaikasta laiturina muun muassa Lassi LappalaisenMikael Soisalon ja Timo Stavinskin kanssa.

– Jasin Assehnoun on noussut pikku hiljaa Veikkausliigan laitureiden kärkikaartiin. Hän pelaaja, joka pystyy omilla suorituksillaan ratkaisemaan pelejä.

Otteluisäntänä ottelussa on HJK:n yhteistyökumppani Grano Oy. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä klo 18.15 alkaen Ruudusta »