Ennakko: Honka vs HJK

Klubi on saanut hyvän harjoitusviikon alleen ennen Metroderbyä. HJK:n ja Hongan kohtaaminen on jo neljäs tänä vuonna.

Seba Sorsa jututti Toni Koskelaa. Katso video!

Honka vs HJK 
Su 20.9.2020 klo 13:00 
Tapiolan urheilupuisto, Espoo 

HJK:n valmistautuminen sunnuntain Honka-matsiin on sujunut tiiviimmän otteluputken jälkeen rauhallisissa merkeissä. Harjoitukset on vedetty koko joukkueen voimin.

– Pitkästä aikaa koko joukkue on ollut kasassa, ja pari harjoitusta tähän viikkoon on mahtunut. Sitä ennen oli maaottelutauko ja pelasimme tiiviisti. Nyt on ollut vähän rauhallisempi viikko, toteaa HJK:n päävalmentaja Toni Koskela videohaastattelussa.

Honka on Klubille tuttu vastustaja, ja molemmat joukkueet tuntevat toisensa erittäin hyvin. HJK on kohdannut Hongan jo kolme kertaa tämän vuoden aikana. 

– Pelaajat ovat toisilleen hyvin tuttuja jopa aikojen takaa. Sillä tavalla tuskin mitään älyttömän paljon uutta ja yllättävää kumpikaan pystyy keksimään, toteaa Koskela.

– Honka on erittäin vahva omassa pallonhallinnassaan. Tarvittaessa tuo pallon lähelle paljon pelaajia, jotta pystyvät palloa liikuttamaan. Niissä hetkissä meidän pitää ymmärtää, kumpaa pelaaja priorisoimme, sitä etupuolella olevaa pelaajaa vai selän takana olevaa. 

– Viime pelissä avasimme liian paljon omaa keskustaa eikä huomioitu selän takana olevaa tilaa. Honka pääsi niistä hetkistä vaarallisimpiin hyökkäyksiinsä. 

Tiukoissa otteluissa ja tiiviissä ottelutahdissa erikoistilanteiden merkitys korostuu. 

– Tiukat ottelut ratkeavat usein yksittäisiin tilanteisiin. Jos halutaan joitain pientä muuttaa, niin erikoitilanteessa on vähemmän liikkuvia osia, joten se on helppo organisoida uudelleen nopealla aikataululla, jos halutaan jotain uutta ja yllättävää, valaisee Koskela.

HJK:n pelaajatilanne on tällä hetkellä hyvä. Miro Tenho on kuntoutunut, ja hänellä on ensimmäinen täysi harjoitusviikko takana. Rasmus Schüller on saanut yhden harjoitusviikon lisää loukkaantumisen jälkeen. Ferhan Hasani on vielä sivussa, kuten myös pitkäaikaistoipilaat Matti Peltola ja Santeri Väänänen.

– Ferhanin kuntoutuminen on sujunut odotettua hitaammin. Hän on joukkueelle tärkeä pelaaja, joten haluamme edetä hänen kanssaan maltillisesti, toteaa Koskela.

Honka vs HJK huomenna sunnuntaina Tapiolan urheilupuistossa kello 13:00 alkaen. Katso ottelu suorana lähetyksenä Ruudusta »