Eurooppa-liigan vastustajat selville tänään

1. Monenneltako kierrokselta HJK lähtee karsimaan Eurooppa-liigaan?

– HJK aloittaa kierrokselta yksi. Miltä kierrokselta kukin aloittaa liittyy täysin maarankingiin. Suomen maaranking on näissä arvonnoissa 35 ja aloittaakseen toiselta kierrokselta maansa pronssijoukkueena, pitäisi olla maarankingissa sijalla 15. Suomen maarankingilla aloitetaan vain Mestarien liigassa kierrokselta kaksi.

2. Montako otteluparia pitää voittaa, jota pääsee Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen?

– Neljä otteluparia pitää voittaa. Toisin kuin Mestarien liigan karsinnoissa on Eurooppa liigan karsinnoissa aina kerrasta poikki.

3. Mitkä ovat noiden karsintaotteluiden pelipäivät?

– Aina torstaisin; 30.6./7.7, 14.7./21.7., 28.7./4.8, 18.8./25.8.

4. Miten määräytyy, pelaako HJK ensin kotona vai vieraissa?

– Arpa määrää sen. Joukkueet voivat sopia toisin, mutta 95 % haluaa ensimmäisen pelin vieraisiin.

5. Mitä tarkoittaa että HJK on sijoitettu joukkue?

– HJK on seurapisteidensä ansiosta sijoitettu joukkue, mikä tarkoittaa että arvonnoissa voi tulla vastaan vain ei-sijoitettu joukkue eli viime vuosina ei niin hyvin europeleissä pärjännyt joukkue muihin mahdollisiin nähden. HJK:n seurapisteet oikeuttavat vähintään kahdella ensimmäisellä kierroksella sijoitetuksi joukkueeksi, jos HJK onnistuu etenemään ensimmäisestä otteluparista. Kukaan muu suomalainen joukkue ei ole sijoitettu joukkue tällä kertaa.

6. Mitä tarkoittaa maapisteet ja kuinka ne määräytyvät?

– UEFA laskee sekä maapisteitä (country coefficient) että seurapisteitä (club coefficient). Maapisteet perustuvat maan Eurocup joukkueiden viimeisen viiden vuoden aikana keräämiin pisteisiin jaettuna joukkuemäärällä. Tämä määrää maarankingin, joten on tärkeää, että suomalaiset seurat saavat mahdollisimman paljon pisteitä yhteensä. Seurapisteet määräytyvät seuran viimeisen viiden vuoden aikana saamista pisteistä europeleissä, mutta siihen on laskettu myös 20% osuus maapisteiden vaikutusta.
Maapisteet siis määräävät miltä kierrokselta kukin aloittaa, ja suurimmalta osin seurapisteet määräävät onko seura sijoitettu vai ei.

7. Voiko joukkueeseen vielä lisätä uusia pelaajia?

– Rekisteröidä ei voi ensimmäiselle kierrokselle enää kuin yhden pelaajan, ja tämänkin vain siinä tapauksessa että on ollut sopimuksettomassa tilassa Suomen siirtoikkunan mennessä kiinni toukokuun alussa. Mitään muita pelaajia ei voi rekisteröidä ennen Suomen siirtoikkunan aukeamista elokuun alussa.

Arvontaa voi seurata suorana osoitteessa UEFA.com kello 14.00 Suomen aikaa. Päivitämme tiedon vastustajasta heti arvonnan jälkeen.