FC Honka HJK:n ensimmäinen mittari Veikkausliigassa

HJK lähtee tavoittelemaan seuraavaa Veikkausliigan mestaruutta lauantaina Bolt Arenalla, johon se saa liiga-avauksessa vastaansa viime kaudella neljänneksi sijoittuneen FC Hongan.

Miro Tenho - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola

Toisensa hyvin tuntevat joukkueet kohtasivat viime kaudella kahdesti, ja kummassakin tasaisessa kamppailussa päädyttiin pistejakoon. Helsingissä lopputulos oli 1-1, Espoossa ottelu päättyi maalittomasti.

Tasapelit olivat Hongan peleissä muutenkin isossa roolissa viime kaudella. Se pelasi runkosarjassa peräti 10 tasuria ja hävisi vain kolmesti, ollen HJK:n jälkeen toiseksi vähiten tappioita kärsinyt joukkue.

1975 perustettu FC Honka nousi ensimmäisen kerran Veikkausliigaan kaudeksi 2006, ja osoitti saman tien kuuluvansa Suomen eliittiin. Pitkään liigan kärkipaikalla keikkuneen joukkueen loppukauden taantuma pudotti Hongan kuitenkin mitaleilta, neljänneksi.

Espoolaiset ovat aina liigassa pelatessaan olleet mukana kärkikahinoissa. Mestaruuteen asti rahkeet eivät ole riittäneet, mutta 12 liigakauden aikana seura on sijoittunut 10 kertaa TOP 4:ään. Parhaat saavutukset Hongalla ovat kolme hopeista mitalia (2008, 2009 ja 2013), sekä toissakauden pronssi.

Ensimmäinen visiitti liigatasolla kesti yhdeksän vuotta. Vuonna 2014 seura ajautui taloudellisiin vaikeuksiin, minkä seurauksena se joutui seuraavalla kaudella hakemaan vauhtia Kakkosesta. Toinen tuleminen Veikkausliigaan tapahtui vuonna 2018, jolloin sijoitukseksi tuli jälleen kerran neljäs.

Hallitseva mestari HJK on ennakkoon nostettu myös tulevan Veikkausliigakauden suurimmaksi mestarisuosikiksi, jonka suurimmiksi haastajiksi on povattu nelikkoa KuPS, FC Inter, SJK ja Honka.

Klubin alkukauden harjoitusottelut ovat tuottaneet valmennusjohtoa tyydyttäviä tuloksia, ja niiden ensimmäiset hedelmät seura keräsi talteen valtaamalla pari viikkoa sitten paikan Suomen Cupin loppuotteluun. Hongan cup-haaveet kariutuivat välierissä kärsittyyn 1-2 vierastappioon KuPS:lle.

Kello 15 alkava paikallispeli pelataan ilman yleisöä, mutta sitä voi seurata livenä Ruudun välityksellä.