Finnair Stadiumin lumenpoisto alkoi

Varma kevään ja alkavan kauden merkki liigajoukkueelle on harjoitusten siirtyminen ulos Finnair Stadiumille. Runsasluminen talvi on siirtänyt Finskin käyttöönottopäivää viikolla normaalia myöhäisemmäksi. Viime vuonna HJK pääsi tekonurmelle heti Espanjasta palattuaan.
Lumenpoisto päätettiin aloittaa tämän viikon tiistaina. Helsingin KTK Oy poistaa lumen urakkatyönä. Tiistaina noin 40 senttimetrin lumikerros kasattiin lumilingoilla isoihin kasoihin kentän ympärille. Keskiviikosta alkaen lumi kiikutetaan kentältä pois.
– Tavoitteena on, että ensi viikon maanantaina harjoitukset pyörähtäisivät käyntiin. Ensimmäinen peli on tarkoitus pelata ensi keskiviikkona, kun HJK:n miesten joukkue pelaa kentällä Liigacupin puolivälierän, Finnair Stadiumin tapahtumapäällikkö Juhani Lappalainen kertoo.
Kenttä puhdistetaan lumesta miesvoimin, mutta katsomoiden osalta Lappalainen luottaa luonnonvoimiin. Stadiumin yläkatsomo on jo käyttökunnossa ja itä- ja pohjoiskatsomot ovat lähes lumettomia. Aurinko ja lämpenevä sää sulattavat loputkin lumesta.
– Ja myös lämmin vesisade olisi toiveissa. Se sulattaisi lumet helposti myös ravintolakatsomosta, Lappalainen sanoo.