HJK Business Cup 2018

Yritysten väliseen turnaukseen osallistui yhteensä kymmenen joukkuetta Helsingin seudulta tavoittelemaan futiskevään halutuinta pokaalia. Joukkueet jaettiin kahteen lohkoon ja pelisysteemi oli selvä ja yksinkertainen: molempien lohkojen kaksi parasta etenee välierävaiheeseen. Telia 5G Arenan tekonurmimatto muovautuikin nopeasti neljäksi pieneksi taistelutantereeksi, joilla taistelut Stadin herruudesta käytiin ryhmityksillä 1+5 eli maalivahti ja viisi kenttäpelaajaa.

Kotijoukkue HJK Office aloitti turnauksen komealla 3-1 voitolla FC Ticketistä. Pallo kulki näppärästi ja joukkue latoi näyttäviä maaleja liukuhihnalta. Officen juhlat kuitenkin jäivät lyhyeen heidän jäädessä lopuissa lohkovaiheen otteluissa tylysti vastustajien jalkoihin. Toisessa ottelussa Lääkärikeskus Aavan joukkue kuritti isäntiä lukemin 3-0, seuraavaksi Office sai LähiTapiolan joukkueelta päin näköä lukemin 6-3. Alkulohkon viimeisessä mittelössä lukemista 1-5 vastasi Tallink Silja.

Jo alkulohkojen ensimmäisten kamppailujen aikana selvisi, että Aavan joukkue on yksi mestarikandidaateista. Joukkue oli muodostettu harkiten eikä kovassa nipussa ollut lainkaan heikkoa kohtaa. Aava sijoittuikin a-lohkon piikkipaikalle. Toiseksi a-lohkossa sijoittui LähiTapiola.

Toisessa lohkossa vahvimpia olivat lohkoykköseksi itsensä pelannut ympäristö- ja kiinteistöhuoltoyritys L&T ja toiseksi sijoittunut Viasat Jalkapallo.

Semifinaaleista muodostui todelliset jännitysnäytelmät Viasatin haastaessa Aavan ja L&T:n kohdatessa LähiTapiolan.

L&T kellisti kovaa taistelleen LähiTapiolan lukemin 3-2 edeten finaaliin. Toisessa semifinaalissa Aava rynnisti ensiminuuttien kahdella täysosumalla kahden maalin karkumatkalle, mutta Viasat ei luovuttanut rouhi tiensä mukaan otteluun. Kaikki oli kuitenkin tuloksen valossa turhaa Aavan voittaessa runsasmaalisen trillerin 4-3.

Finaali alkoi L&T:n kannalta vahvasti joukkueen testatessa maalipuiden kestävyyttä heti alkuminuuteilla. Tolppaa lähemmäs joukkue ei kuitenkaan päässyt ja vastustajan käyttäessä omat paikkansa kliinisesti hyväksi, oli ottelun ja koko turnauksen lopputulos selvä. Aava kellisti finaalivastuksensa vakuuttavasti 3-0 ja näin ollen pokkasi, maineen ja kunnian lisäksi, ensimmäisenä joukkueena Helsinki Business Cupin kiertopalkintopokaalin.

Turnaus oli kokonaisuutena loistava paketti. Kaikki joukkueet olivat mukana rennolla mielellä, mutta myös skarppina ja turnauksen aikataulu piti alusta loppuun. Aurinkoinen ja lämmin sää helli pelaajia ja toimitsijoita koko päivän ajan lukuunottamatta pientä yksittäistä sadekuuroa. Iso kiitos myös ravintola Bollikselle, jonka valmistama turnausruoka sisältyi osallistumismaksuun.

Yhteenvetona turnauksesta voi todeta sen, että tämä oli ensimmäinen monista HJK Business Cupeista. Kiitos kaikille osanottajille ja onnittelut Aavalle turnauksen voitosta.

 

Lääkärikeskus Aava on HJK Business Cupin voittaja 2018! Toisella sijalla ansiokkaasti Lassila & Tikanoja #hjk #hjkbusinesscup #futis #aava #lassilatikanoja pic.twitter.com/Ah2P0rTbmY

? HJK hyvinvointi (@HJK_Hanne) May 23, 2018