HJK Cup pelattiin loistavissa olosuhteissa

Viime perjantaista sunnuntaihin (5.-7.9.) pelattu HJK Cup käytiin läpi erinomaisissa olosuhteissa. Töölössä ja Lehtikuusentiellä pelattuun turnauksessa kamppailivat U9-U13 -ikäiset juniorit. Vuosittain järjestettävään turnaukseen osallistui tänä vuonna ennätykselliset 72 joukkuetta. Joukkueista 18 matkusti Suomeen ulkomailta.

HJK ry:n valmennuspäällikkö Joonas Rantanen oli erittäin tyytyväinen turnauksen järjestelyihin.

  • Aivan huikea turnaus, jossa olosuhteet olivat mahtavat. Turnaus oli järjestelyineen ja kenttineen ihan samaa tasoa kun Euroopan huippujengien järjestämät turnaukset, Rantanen iloitsee.
Turnauksesta tuli HJK:lle runsaasti menestystä, sillä viidestä ikäluokasta neljässä HJK pelasi mitalipeleissä. Parhaimpaan suoritukseen ylsi kauden mittaan loistavia otteita ulkomailla esittänyt U10-ikäluokan HJK Bluen joukkue, joka taisteli itsensä oman ikäluokkansa kakkostilalle.
  • Vaikka yhtään turnausvoittoa ei Klubille tullutkaan, niin pitää silti olla tyytyväinen. Neljässä ikäluokassa päästiin mitalipeleihin, joissa kaikki on aina todella pienestä kiinni, summaa Rantanen turnauksen jälkeen.
HJK Cupin kaltaisissa kansainvälisissä turnauksissa juniorit saavat tärkeätä kokemusta, joka valmistaa heitä tulevaisuuden koviin koitoksiin. Rantasen mielestä onkin erityisen tärkeää, että kansainvälisiä pelejä saadaan pelaajille jo pienestä pitäen.
  • On ehdottoman tärkeää, että pelaajat pääsevät pelaamaan kansainvälisiä pelejä jo nuorella iällä. Näistä peleistä saa valtavasti kokemuksia, joita hyödynnetään sitten vähän vanhempina, esimerkiksi poikamaaotteluissa.

Rantanen pitää myös tärkeänä, että kansainvälisiä pelejä päästään pelaamaan nimenomaan Suomessa.

  • Ulkomaille matkustaminen juniorijoukkueen kanssa on suhteellisen työlästä ja kallista, joten ehdottomasti näitä pelejä täytyy pelata myös Suomessa. Varsinkin kun meillä on täällä tällainen laadukas turnaus, mihin muut joukkueet tulevat mielellään.

Suurimmalle osalle HJK:n junioreista HJK Cup oli kesän viimeinen kansainvälinen turnaus. Yksittäisiin turnauksiin matkustetaan vielä, mutta loppukauden pääpaino on kauden viimeisissä sarjapeleissä.

  • HJK Cupin ajankohta on siinä mielessä hyvä, että se on viimeinen iso turnaus monelle joukkueelle. Kaikkihan haluavat tietysti pärjätä kauden vikassa isossa kisassa, arvioi Rantanen.

Turnauksessa parhaiten menestyi TPS, joka nappasi kultaa kahdesta ikäluokasta. HJK:n lopulliseksi mitalisaldoksi jäi yksi hopea ja kolme pronssia.