HJK – FK Tyumen 0-1 (0-0)

HJK kärsi Turkin leirillä maanantain harjoitusottelussa 0-1 -tappion venäläiselle FK Tyumenille. Ottelun ainoa maali syntyi toisen puoliajan alkuminuuteilla, kun HJK-puolustus ei kyennyt siivoamaan alueelle pomppimaan jäänyttä irtopalloa ja venäläishyökkääjä pääsi sivaltamaan sen verkon perukoille lähietäisyydeltä. Tasaisessa kamppailussa ei maalipaikoilla juhlittu, mutta vahva ja urheilullinen vastustaja takasi kovia kaksinkamppailuja ja hyvää harjoitusta kauden alla.

HJK pystyi ottelussa liikuttamaan palloa ajoittain laadukkaasti, mutta ei kyennyt murtautumaan tiukasti puolustaneen vastustajan selustaan. Ensimmäisen puoliajan parhaat paikat syntyivätkin erikoistilanteista, mutta molempien joukkueiden maalivahtien varmat suoritukset pitivät nollat taululla. Toisen puoliajan alussa alkoi tapahtumaan. HJK rakensi heti puoliajan alussa pari hyvää maalipaikkaa, joista parhaimpana Sebastian Sorsan läpiajo upean syöttökuvion päätteeksi. Laitapuolustaja ei kuitenkaan ehtinyt nostamaan palloa vastaan tulleen venäläismaalivahdin yli, eikä Klubi kyennyt ottamaan johtoa. Hetkeä myöhemmin soi omissa. Puolustus ei pystynyt purkamaan rangaistusalueelle pomppimaan jäänyttä palloa ja Tyumenin hyökkääjä pääsi iskemään sen HJK:n maalissa olleen tanskalaisen testimaalivahti Michael Törnesin selän taakse. Klubi lisäsi painetta entisestään ja yritti vaihdolla tuoda uutta energiaa kentälle, mutta Tyumenin jykevä puolustusmuuri kesti ja HJK joutui tyytymään tappioon.

Turkissa edessä on vielä yksi harjoituspäivä tiistaina ja keskiviikkona joukkue palaa Helsinkiin. Viikonloppuna on jo kuitenkin jälleen edessä reissu, kun joukkue seilaa Tukholmaan. Sunnuntaina vastassa on Hammarby.

HJK:n avauskokoonpano: Törnes; Sorsa, Moren, Heikkilä, Lampi; Tainio (70. Heikkinen), Schüller (60. Väyrynen); Savage, Lod, Alho; Forssell (60. Mannström)