HJK hakee jatkoa vireelleen lauantaina liigassa

Haka tulee sarjan tyvipäässä, mutta vain pari pistettä keskivaiheen joukkueita perässä. Ennätystasainen Veikkausliiga ei näyttäydykään taulukossa. Jokainen joukkue on pelannut ristiin, kärkijoukkueet ovat menettäneet pisteitä keskivaiheiden joukkueille, myös keskivaiheiden joukkueet ovat olleet pulassa tyvipään ryhmien kanssa.

Hyvä esimerkki tästä on juuri HJK:n lauantain vastustaja Haka. Se voitti neljä sijaa ylempänä olevan MYPA:n viime liigakierroksella 3-1, mutta hävisi sitä ennen sarjajumbo Jarolle 1-0.

HJK:n viime ottelut eivät liigassa ole sujuneet odotusten mukaan, kun täyttä pistepottia ei ole tullut viiteen otteluun, mutta parempaa virettä on näkyvissä. Tiistain Mestareiden liigan karsinta osoitti, että nyky-HJK:sta löytyy henkistä vahvuutta nostaa omaa tasoa nopeastikin.

– Peli kulki, mutta sen taustalla oli käytännössä ehjä ja hyvää treeniä sisältänyt viikko. Tuntui, että tuon viikon aikana ja tiistain ottelussa monet palaset loksahtivat paremmin paikalleen, kertoo kaksi maalia tiistaina viimeistellyt hyökkääjä Joel Pohjanpalo.

Yksi palasista saattoi olla Mika Väyrysen vahva tulo HJK:n keskikentälle. Kokenut taituri piristi hallitsevan mestarin peliä. Siltikään selkeitä yksittäisiä ongelmia tai parannuskohteita ei Pohjanpalo joukkueensa pelistä löydä. Otteluissa, joissa HJK:n on pisteitä menettänyt, ei peli sinänsä ole ollut huonoa, mutta 90-minuutin aikana joukkue on ailahdellut aktiivisesta pelitavasta huolimattomuuteen.

  • Paljon on tullut hiottua vähän jokaista osa-aluetta. Meidän pitää pystyä nostamaan rutiinitasoamme. Kun hyvä rutiini on pohjalla, tulee pelistä tasaisempaa.

Hyökkääjä ottaa mielellään vastaan Hakan Soneralle lauantaina. Valkeakoskelaiset ovat vaarallinen ja arvaamaton ryhmä, jonka kanssa HJK saa olla tarkkana. Hyökkäyspäässä vierailijoilla on ollut vaihtuvuutta ja nihkeyttä, joten ennakkoasetelmissa Haka lähtee hakemaan pisteitä tiukan puolustuspelin kautta. Korkeakaan prässi ei saa silti yllättää.

  • Viimeksi pelasimme nihkeän 0-1 -vierasvoiton yhdellä hienolla yksilösuorituksella. Nyt pääsemme omalle kentälle jauhamaan, mutta tarkkana pitää silti olla, Jolle miettii viitaten edellisen kohtaamisen ratkaisevaan maaliin, jonka HJK-laitalinkki Demba Savage taituroi.

  • Hakaa emme aliarvioi.

Erityistarkkailussa HJK:lla on Hakan pelin sydän eli keskikentän Shane Robinson. Hän jos kuka voi luoda Hakan vaaralliset hyökkäykset. Loukkaantumistilanne on kummallakin joukkueella kohtalaisen hyvä, joskin Hakan Jarno Mattila on näillä näkymin poissa kokoonpanosta. HJK:lla varmoja poissaolijoita ovat Erfan Zeneli ja Valtteri Moren. HJK:n laaja materiaali tulee todennäköisesti myös kiertämään lauantain kotiottelussa, sillä edessä pientä otteluruuhkaa, varsinkin jos joukkue nappaa jatkopaikan Mestareiden liigassa tiistaina KR Reykjavikiltä.

HJK-Haka
La 21.7. klo 18.30
Sonera Stadium