HJK hakee revanssia IFK Mariehamnista

Veikkausliigan runkosarja lähenee loppuaan, ja taistelu kärkipaikasta käy kuumana.

Kyselimme Ville Wallénilta kokemuksia laivoilta sekä tämän kesän haastavista lentojärjestelyistä. Katso video!

HJK vs IFK Mariehamn
La 30.7. klo 17:00
Veikkausliiga – Bolt Arena

Otteluisäntä: Silja Line »

HJK jatkaa Veikkausliiga-pelejään lauantaina, kun IFK Mariehamn saapuu vierailemaan Bolt Arenalle. Joukkueet kohtasivat viimeksi kesäkuun loppupuolella, jolloin saarelaiset voittivat oman kotiottelunsa lukemin 2–1.

– Jälleen kerran tärkeät pisteet jaossa. IFK M voitti meidät viimeksi, joten meidän täytyy kääntää tilanne huomenna, toteaa HJK:n päävalmentaja Toni Koskela ytimekkäästi.

Sarjan kymmenettä sijaa hallussaan pitävä IFK Mariehamn on ollut käytännössä koko kauden tukevasti alemmassa keskikastissa, vaikka viime aikoina tuloskunto on hieman parantunut: saarelaiset ovat hävinneet viimeisen viiden ottelun aikana ainoastaan kerran, ja joukkue onkin kuntopuntarissa yhden pykälän Klubia ylempänä.

Veikkausliigan runkosarjaa on jäljellä joukkueesta riippuen kuusi tai seitsemän ottelua – Klubilla kuusi. Kärkitaistelu on tiukka, sillä ottelun vähemmän pelannut KuPS (36 p) johtaa Klubia (33 p) kolmella pisteellä, ja niin ikään ottelun Klubia vähemmän pelannut Honka (30 p) hengittää niskaan kolmen pisteen päässä.

– Kautta on noin kolmannes jäljellä, ja pisteitä jaossa yli 30. Tilanne on HJK:ssa sama kuin aina: meidän odotetaan voittavan kaikki pelit, joten sarjatilanteesta on turha ottaa ylimääräistä stressiä. Odotusten kanssa pitää pystyä Klubissa elämään ja niistä pitää pystyä myös nauttimaan.

HJK kohta runkosarjassa vielä IFK Mariehamnin lisäksi vieraissa AC Oulun, FC Hakan sekä viimeisellä kierroksella FC Hongan. Töölössä puolestaan vierailevat SJK ja HIFK. Myös muut kärkikolmikon joukkueet, Honka sekä KuPS, pelaavat vielä vastakkain, joten pistemenetyksiä on varmuudella luvassa.

HJK:n pelaajatilanne on hieman elänyt viime aikoina. Kuumeesta Tsekin-reissulla kärsinyt Anthony Olusanya on toipunut pelikuntoon, mutta Santeri Väänänen on vielä toipilaana. Sairaus levisi myös pariin muuhun pelaajaan, joiden pelikunto huomenna on epävarmaa.

Nassim Boujellab joutui jättämään Ilves-pelin viikko sitten kesken. Viktoria Plzeň -vieraspeli jäi väliin, mutta Boujellab selvisi lopulta säikähdyksellä ja on jälleen valmennuksen käytettävissä.

Katso video Paulus Arajuuren loukkaantumisesta.

Klubi-paidassa debytoinut Paulus Arajuuri loukkaantui Plzeňissä taklauksen seurauksena (video yllä) oltuaan kentällä vasta kymmenen minuuttia. Arajuuri taisteli ottelun loppuun mutta joutuu nyt seuraamaan joitakin otteluita katsomon puolelta.

Klubin tuorein hankinta, Aapo Halme, on pelannut viimeksi helmikuussa FA Cupin ottelussa, joten toppari käy hakemassa pelituntumaa HJK Klubi 04:n kautta.

Pitkäaikaispotilaat Joona Toivio, Valtteri Moren, Manuel Martic ja Roope Riski ovat sivussa huomisesta ottelusta.