HJK-hyökkääjä iski kaksi tärkeää maalia Afrikan mestaruuskisojen esikarsinnassa

HJK Klubi 04:n Ricardo Cardoso siivitti maaleillaan São Tomén ja Príncipen Afrikan mestaruuskisojen karsintoihin.

Ricardo Cardoso - HJK Klubi 04. Photo: © Mira Lönnqvist
HJK Klubi 04:n laitahyökkääjä Ricardo Cardoso eli Gué edustaa São Tomé ja Príncipen maajoukkuetta.

Vahvan harjoituskauden pelannut HJK Klubi 04:n Ricardo Cardoso, taitelijanimeltään Gué, edusti São Tomén ja Príncipen maajoukkuetta kahdessa Afrikan mestaruuskisojen karsintaottelussa.

Fifa-rankingin 42 parasta Afrikan maata saavat suoran paikan karsintoihin, mutta loput 12 valtiota joutuvat pelaamaan esikarsinnat. Vain 200 000 asukkaan São Tomé ja Príncipe on rankingin perusteella Afrikan viidenneksi heikoin futismaa, joten saarivaltio kohtasi kaksiosaisessa esikarsintaottelussa toisen pienen saarivaltion, Mauritiuksen.

Viime torstaina São Tomé ja Príncipe kaatoi Mauritiuksen lukemin 1–0, ja kolme päivää myöhemmin joukkueet pelasivat 3–3-tasapelin, joten Guén edustama São Tomé ja Príncipe selviytyi jatkoon esikarsinnasta yhteismaalein 4–3.

Gué oli suuressa roolissa etenkin jälkimmäisessä kamppailussa: väkkärämäinen laitahyökkääjä viimeisteli maansa 1–1-tasoituksen sekä 3–2-johtomaalin. Gué debytoi maajoukkueessa keväällä 2021, ja nyt pelatut maaottelut olivat laitahyökkääjälle uran kolmas ja neljäs.

Myös HJK:n edustusjoukkueen maalivahdit ovat olleet maajoukkuekomennuksilla. Conor Hazard pelasi ensimmäisen puoliajan Pohjois-Irlannin harjoitusottelussa Luxemburgia vastaan ja piti maalinsa puhtaana. Pohjois-Irlanti voitti ottelun 3–1. Jälkimmäisen ottelun Unkaria vastaan Hazard seurasi vaihtopenkin puolelta.

Jakob Tånnanderin edustama Ruotsin alle 21-vuotiaiden maajoukkue hävisi EM-karsinnoissa Irlannille. Tånnander oli nimetty joukkueeseen mutta ei lopulta ollut kokoonpanossa.