HJK ja Aberdeen FC pistejakoon Skotlannissa

Bojan Radulovic vei Klubin johtoon tunnin kohdalla, mutta Aberdeen onnistui nousemaan tasoihin.

Bojan Radulovic osui jälleen.

Aberdeen FC vs HJK 1–1 (0–0)
59’ Bojan Radulovic 0–1
79’ Bojan Miovski 1–1

HJK avasi pistetilinsä Konferenssiliigan lohkovaiheessa, kun joukkue tasasi pisteet Skotlannissa Aberdeenin vieraana. Lohkon toisessa ottelussa kreikkalainen PAOK voitti saksalaisen Eintracht Frankfurtin ja siirtyi lohkon kärkipaikalle. Klubi on kolmannella sijalla, tasapisteissä lohkon jumbopaikkaa hallussaan pitävän Aberdeenin kanssa.

– Positiivisen kautta: Kyllä me otetaan se piste, ja oltaisiin voitu mun mielestä ottaa enemmänkin. Toisen puoliajan loppu oli meille vähän vaikea, ja päästimme valitettavasti sen maalin, mutta otetaan nyt piste, mennään kotiin ja otetaan kolme, kommentoi Pyry Soiri Viaplayn haastattelussa.

Ottelun avausjakso oli kokonaisuudessaan hyvin rikkonainen, eikä sen aikana nähty laadukkaita maalipaikkoja kummaltakaan joukkueelta. HJK oli ensimmäisen kympin aikana hyvin pelissä mukana, ja ottelun ensimmäinen maalipaikka avautui Filip Rogićille, joka tälläsi pallon hieman yli Aberdeenin maalista.

Filip Rogić.

Tämän jälkeen kotijoukkue nappasi pelin hallintaansa, ja HJK joutui paikoin puolustamaan syvällä pitkiäkin aikoja. Toisaalta pallonhallintaan kotimaassaan tottumaton Aberdeen ei ollut parhaimmillaan Klubin blokin murtamisessa, ja Jesse Öst sai olla maalillaan melko rauhassa.

Ensimmäisen puoliajan viimeinen vartti oli todella rikkonainen, ja peli oli poikki yhteensä lähes 10 minuuttia erinäisten huoltotoimenpiteiden vuoksi. Ensin osumaa otti Aberdeenin kapverdeläinen hyökkääjä Duk, ja hetkeä myöhemmin Richard Jensenin silmäkulma aukesi rajusti, kun suomalaistoppari törmäsi joukkuetoveriinsa keskitystilanteessa. Molemmat pystyivät kuitenkin jatkamaan peliä.

Seuraava huoltoa vaatinut pelaaja oli Klubin Matti Peltola, jonka kohtalo oli valitettavasti harmillisempi. Peltola loukkasi jalkaansa, ja ”Masa” jouduttiin vaihtamaan pois ennenaikaisesti. Hänen tilalleen otettiin Tuomas Ollila, ja samalla laidalla pelannut Jukka Raitala tippui toppariksi.

Toisen jakson alussa Klubi tarjoili illan parasta peliään, kun joukkue hallitsi palloa pitkiä aikoja tyylikkäillä syöttöketjuilla. Aberdeen puolusti kuitenkin omaa boksiaan tiiviisti, eikä HJK päässyt murtautumaan.

Maltti oli lopulta valttia. Pyry Soiri pelasi näppärän seinäpelin Rogićin kanssa oikealla laidalla ja pääsi etenemään Aberdeenin boksiin. Soiri syötti takaviistoon Bojan Radulovicille, joka vei Klubin johtoon sijoittamalla pallon upeasti vasempaan takayläkulmaan. Maali oli Radulovicille viides tämän kauden europeleissä.

– Siinä oli hyvä väylä. Pelattiin Filipin kanssa hyvä seinä, ja sain hyvän tatsin. Kerkesin nopeasti katsoa ylös ja näin Bojanin, joka laittoi pallon hienosti maaliin, kuvaili Soiri.

Joukkue juhli avausmaalia.

HJK:n johtomaalin jälkeen Aberdeen alkoi painaa päälle. Keskityksiä sateli Klubin boksiin jatkuvasti, mutta puolustus kesti Östin johdolla. HJK:n hyökkäykset olivat harvassa, mutta yksi niistä oli tuottaa tulosta, kun Ollilan matala keskitys tavoitti Radulovicin maalinedustalta. Espanjalaishyökkääjän jatko karkasi kuitenkin niukasti ohi oikeasta tolpasta.

Sen jälkeen iskivätkin isännät. Aberdeenin vasemmalta laidalta lähetetty kukkupallo pomppi lopulta HJK-pelaajien päästä boksiin, jossa Bojan Miovski oli sopivasti päivystämässä, ja pohjoismakedonialainen puski pelivälineen tarkasti ohi tilanteessa voimattoman Östin.

Pitkään melko hiljaa ollut kotiyleisö riemastui tasoitusmaalista, ja Aberdeen sai valtavan flow’n päälle. Hetkeä myöhemmin Duk kirmasi läpiajoon, mutta Öst pelasti Klubin venymällä jälleen yhteen upeaan torjuntaan.

Jesse Öst sai ansaitut kiitokset kannattajilta.

– Siinä lopussa tuli vähän liikaa painetta. Ensimmäiselläkin jaksolla he tulivat kovaa, mutta niin teimme mekin, ja saimme hyökkäyksiä aikaiseksi. Aloitimme toisen jakson hyvin ja saimme maalin aikaiseksi, mutta lopussa valuimme vähän liian alas. Niiden maali tuli ehkä vähän liian helposti, mutta taisteltiin lopussa hyvin ja otettiin piste kotiin, pohti Soiri.

Aberdeen painosti aivan viimeisille hetkille saakka, mutta kunnollisia maalipaikkoja se ei enää onnistunut luomaan. Klubillakin oli hankaluuksia saada omaa peliään enää toimimaan Aberdeenin tasoitusmaalin jälkeen, eikä Aberdeen-vahti Kelle Roos joutunut maalillaan torjuntatöihin viimeisen vartin aikana.

Aberdeen FC vs HJK 1–1 (0–0)
59’ Bojan Radulovic 0–1
79’ Bojan Miovski 1–1

HJK:n kokoonpano: Jesse Öst – Joona Toivio (46’ Kristopher Da Graca), Miro Tenho (87’ Niko Hämäläinen), Matti Peltola (45+10’ Tuomas Ollila) – Pyry Soiri, Georgios Kanellopoulos, Lucas Lingman, Jukka Raitala – Filip Rogić (73’ Perparim Hetemaj), Bojan Radulovic, Topi Keskinen (73’ Hassane Bandé)