HJK ja FC Inter tavoittelemaan Suomen Cupin loppuottelua

Jalkapallon Suomen Cupin loppuottelupaikat ovat jaossa lauantaina. Bolt Arenalle astelee kaksi viime vuosien menestyksekkäintä suomalaisjoukkuetta, kun HJK saa vieraakseen viime vuoden Cup-finaalivastustajansa FC Interin. Toinen loppuottelija ratkotaan KuPS:n ja FC Hongan välillä Kuopiossa.

Suomen Cup 2020 - HJK Helsinki. Photo: © Mauri Forsblom

Kahtena edelliskautena Inter on sijoittunut Veikkausliigassa toiseksi. Samaan sijoitukseen turkulaiset päätyivät myös vuoden 2020 Suomen Cupissa, jossa HJK saavutti 14. Cupin mestaruutensa lokakuussa voitettuaan finaalin maalein 2-0. Inter on voittanut Suomen Cupin kahdesti. 2009 loppuottelussa kaatui Tampere United, ja 2018 HJK.

Sekä HJK että Inter selvittivät Cupin lohkovaiheen tappioitta. Avausottelussa FC Lahden kanssa pelattu 1-1 tasapeli oli Klubin ainoa pistemenetys. HIFK kaatui 2-1 ja KTP peräti 6-1. Puolivälierässä HJK taltutti HIFK:n toistamiseen, nyt lukemin 3-0.

Sinimustan FC Interin tie välieriin on ollut sileä. Alkulohkon puhtaat 2-0 voitot Hongasta ja IFK Mariehamnista sekä 1-0 Hakasta saivat jatkoa pitkän kaavan mukaan, kun SJK kaatui puolivälierävaiheessa jatko-ottelun jälkeen 1-0.

Inter on espanjalaisen valmentajansa José Riveiron alaisuudessa profiloitunut tiiviisti puolustavaksi ryhmäksi. 11 viimeiseen otteluun mahtuu 10 voittoa ja yksi tasapeli, sekä peräti yhdeksän nollapeliä. Ainoat nollan puhkomiset on saanut aikaan HJK, jonka Roope Riski viimeisteli lokakuussa Cupin loppuottelussa Turussa kaksi maalia, sekä mestaruusjuhliin päätyneessä Veikkausliigan viimeisen kierroksen ottelussa Helsingissä Atom, joka teki läheltä 1-1 tasoitusmaalin.

Ottelu alkaa Bolt Arenalla kello 18:00 ja sen tarjoaa suorana lähetyksenä Ruutu.

Suomen Cupin loppuottelu pelataan 8.5. Olympiastadionilla.