HJK ja SJK iskevät lauantaina yhteen Suomen Cupissa

SJK on selvittänyt tiensä Cupin seitsemännelle kierrokselle voittamalla Vaasan IFK U:n numeroin 1-3, porilaisen FC Jazzin kotonaan puhtaasti 4-0 ja viimeisimpänä FC KooTeePeen niin ikään kotonaan 3-0. Liigacupin välieriin yltäneenä liigajoukkueena HJK aloitta Suomen Cup -urakkansa vasta nyt.
– Suomen Cup on ehdottomasti kisa, johon me panostamme. Palkintona on kuitenkin tie eurokentille, joten tulemme tekemään kaikkemme menestyäksemme cupissa, HJK:n päävalmentaja Antti Muurinen vakuuttaa.
Vaikka eroa joukkueilla on pari sarjaporrasta, ei helsinkiläisjoukkue lähde matkaan aliarvioiden. SJK on tullut parin vuoden aikana HJK:lle tutuksi keväisin pelattavan Komia-turnauksen yhteydessä, ja ainakin päävalmentaja Muurisella on ryhmästä vain positiivista sanottavaa.
– Jos katsoo SJK:n pelaajarinkiä, niin siellä on monta ihan liigatason kaveria, esimerkiksi HJK:ssakin aikoinaan pelannut Christian Sund sekä muun muassa Matti Lähitie ja Chris Cleaver.  He ovat tehneet parin vuoden aikana vahvaa työtä ja luoneet vetovoimaisen joukkueen. Ja ainakin kuulemani perusteella, jo viime kierroksen ottelussa Seinäjoella oli päällä kunnon Cup-huuma. Sama on varmasti edessä lauantaina.
HJK on saanut ryhmäänsä hyvän vireen päälle. Viikolla harjoitusottelussa kaatui virolainen Nõmme Kalju puhtaasti 6-1. Maaleja joukkue pystyi tekemään hyvällä prosentilla.
Myös SJK:lla on alla vahva rivi tappiottomia otteluita. Edellisen kerran SJK on joutunut nöyrtymään helmikuun puolivälissä kun FC Flora oli parempi 0-7. Sen jälkeen tilille on tullut viisi voittoa ja vain yksi tasapeli puolalaista Widzew Lodzia vastaan huhtikuun alussa.
Suomen Cupin 7. kierros
SJK-HJK
Lauantaina 23.4. klo 14.00, Seinäjoki