HJK ja TPS tasapeliin

HJK:n edustusmiehistö kohtasi TPS:n kotikentällään Sonera Stadiumilla maanantaina Veikkausliigan Juhlapäivä-ottelussa. Sateinen iltapäivä kirkastui hieman pelin alun jälkeen ja ottelun toinen jakso vietettiin jo aurinkoisissa tunnelmissa.

Klubilaisittain ottelu käynnistyi varsin reippaasti. Sinivalkoiset ottivat ottelun hallinnan heti alkuminuuteista alkaen ja pystyi hallitsemaan pallollista peliä selvästi. Merkittävä osa avausjaksosta vietettiin TPS:n kenttäpuoliskolla, mutta HJK:n ratkaisut ontuivat, eikä todellisia ”läheltä piti”-tilanteita nähty montaa.

TPS pysyi kurinalaisena puolustuspelissään ja näytti avausjaksolla myös vaarallisuutensa vastahyökkäyksissä.

HJK teki ankarasti töitä maalin eteen, mutta puoliajalle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toisen jakson alku käynnistyi turkulaisittain vahvalla jalalla. TPS sai hyvän pyörityksen HJK:n maalille ja oli kahdesti hyvin lähellä johtomaalia. Ensimmäisessä tilanteessa TPS pääsi vasemman laidan kautta livahtamaan Klubin maalille, mutta tuhersi tilaisuutensa omien pelaajien törmäillessä. Edellisen tilanteen perään Mika Ääritalo pääsi laukomaan lähietäisyydeltä, mutta Ville Wallén HJK:n maalilla onnistui peittämään laukauksen.

Klubin ilta sai synkkiä pilviä ylleen, kun HJK-pakki Tuomas Kansikas rikkoi TPS-pelaajaa rangaistusalueella keltaisen kortin arvoisesta. Tilanteesta vihellettiin luonnollisesti rangaistuspotku, jota vetämään asteli TPS:n Jaakko Nyberg. Veto lähti oikeaan alakulmaan, mutta Wallén oli jälleen tilanteen tasalla ja torjui laukauksen upeasti. TPS sai vielä yrittää kimmokkeesta uudesti, mutta Wallén piti HJK:ta pystyssä.

HJK sai tilanteesta lisäpotkua ja hetken päästä oltiinkin jo toisessa päässä. Joel Pohjanpalo nousi upeasti puskuun, mutta maali jäi edelleen vain haaveeksi.

Ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin.