HJK-Jaro keskiviikkona – Voitolla pisteen päähän mestaruudesta

Ero yhden ottelun enemmän pelanneeseen sarjakakkonen Interiin on 15 pistettä kun 21 pistettä on jaossa ennen keskiviikkoillan kierrosta. Voitolla HJK nousisi 18 pisteeseen ja tasapelillä 16:teen, kun jaossa pelin jälkeen on 18 pistettä.
Kerrokset käyvät vähiin mestaruuskamppailun osalta, mutta HJK:n leirissä pidetään pää kylmänä. Unelma on lähellä, mutta vielä niin kaukana.
– Vain voitto kelpaa meille keskiviikon ottelusta. Voitolla ottaisimme todella vahvan otteen mestaruudesta, HJK-keskikenttä Alex Ring sanoo.
Mutta Jarolta ei tule mitään helposti, sen joukkue sai huomata heinäkuussa kesken kovimpien europelien kun Jaro voitti HJK:n Pietarsaaressa lukemin 1-0. Ringin mukaan se oli HJK:lta heikko esitys.
– Jaro kyllä ansaitsi voiton silloin. Tällä kertaa meidän on pelattava huomattavasti yhtenäisemmin ja puolustettava tarkasti koko peli nukahtamatta kertaakaan. Koko 90 minuuttia kestävä virheetön puolustuspeli on myös aktiivisen hyökkäyspelin edellytys.
Pietarsaarelaisvastustaja on Alexin mukana huomattavasti laadukkaampi ryhmä kuin mitä sijoitus sarjataulukossa antaisi olettaa. Jaro on tällä hetkellä taulukossa kolmennaksi viimeisellä sijalla, eikä heidänkään tilanne ole täysin turvattu.
Ring muistuttaa myös, että Jaron selkeästi häntäpään joukkueista paras maaliero kertoo myös jotain vastustajasta.
– He ovat hävinneet monta ottelua hyvin pienellä maalierolla. Toki maalinteon osalta Venance Zézén lähtö saattaa nyt tuoda hieman hankaluuksia.
Jaro on pelannut ailahtelevasti viimeiset ottelunsa, samoin kuin oikeastaan koko kauden ajan. Neljästä edellisestä pelistään Jaro on voittanut yhden (RoPS), hävinnyt kerran (TPS) ja pelannut kahdesti tasan (Haka ja KuPS).
HJK:n tilanne keskiviikon ottelun alla näyttää hyvältä. Viime lauantaina joukkue eteni Suomen Cupin mestaruuteen voittamalla KuPS:n finaalissa ja sai jo maistaa, miltä pokaalien voittaminen tuntuu. Kotitaikakin on siis pysynyt rikkoutumattomana.
Ja nälkä kasvaa syödessä.
– Cup voitosta tuli paljon lisää itseluottamusta pelaamiseen. Tiedämme nyt, että pystymme voittamaan tärkeitä otteluita tällä hieman kesän jälkeen uudistuneella joukkueellamme. Uskon, että saimme Cup-voitosta vain lisää nostetta. Joukkue haluaa mestaruustunnelmaa lisää.

HJK-FFJaro
Ke 28.9. klo 18.30
Sonera Stadium

Jatkosopimuksesta hyvät fiilikset

Maanantaina Alex Ringin jatkosopimus HJK:n kanssa varmistui lopullisesti, vaikka siihen suuntaan oli nuorukaisen mukaan menty kesästä saakka.
– Katsoimme siirtoikkunan loppuun, vaikka olimme olleet jatkosta yksimielisiä jo aikaisemmin kesällä.
Kauden 2015 loppuun ulottuva sopimuksen jatko oli Alexin mukaan helppo tehdä.
– Uskon, että kaikki osapuolet ovat ratkaisusta onnellisia. Itselläni on todella hyvät fiilikset, vaikka asiaa ei tarvinnut mitenkään erityisen paljon pohtia.