HJK Klubi 04 voittoon

HJK Klubi 04 avasi uuden vuoden viralliset pelit täydellä pistepotilla. Eilen raitapaidat kukistivat Talin hallissa pelatussa Kakkosen Suomen Cupin pelissä FC Viikingit puhtaasti 4–0.

HJK Klubi 04 vs FC Viikingit

HJK Klubi 04 vs FC Viikingit 4–0 (4–0)

Nollanelosen maalissa avasi Otto Hautamo, jolle kamppailu oli ensimmäinen virallinen miesten peli. Puolustuslinjassa pelasivat vasemmalta Rico Finnäs, Väinö VehkonenOtto Kouva ja Juho Lehtiranta. Keskikentän pohjalla aloitti uusi hankinta Chris James, jonka yläpuolella taas olivat Johannes Yli-Kokko ja Miska Peltola. Laidoilla viilettivät Samuel Anini Junior sekä pitkästä loukkaantumisesta toipunut Elmeri Hirvonen. Normaalisti keskikentällä tai laidalla viihtyvä Nooa Laine oli nyt kärjessä.

Ottelu alkoi hiukan hermostuneesti, vaikka Klubi 04 oli toki aktiivisempi osapuoli. Punapaidat jaksoivat alussa prässätä melko aggressiivisesti, mikä aiheutti pieniä ongelmia klubilaisten avaamiselle. Niissä tilanteissa, joissa Klubi 04 pääsi kontrolloidusti prässin alta pois, raitapaidoilla oli usein paljon tilaa edetä vaarallisesti. Varsinkin keskikentän pohjalla pelannut Chris James löysi toistuvasti laadukkailla syötöillään oman kaverin seuraavasta linjasta. Usein tämä pelaaja oli Johannes Yli-Kokko, joka oli myös kamppailun avausmaalin tekijä 11. minuutilla; pitkähkön pallonhallinnan jälkeen Elmeri Hirvonen syötti boxin sisään Yli-Kokolle, jonka laadukas oikean jalan laukaus noin 12–13 metristä oikealta löysi takatolpan kautta tiensä Viikinkien verkkoon.

Mitä pidemmälle ottelu eteni, sen enemmän mentiin Klubi 04:n tahdissa. Toista osumaa ei tarvinnut odottaa reilua 10 minuuttia kauempaa. HJK sai keskikentän vapaapotkun, josta pallo pelattiin oikealle laidalle. Jälleen Elmeri Hirvonen syötti oikea-aikaisesti taustalta hyvin nousseelle Miska Peltolalle, joka murtautui rangaistusalueen sisälle ja laukoi terävän vedon, joka painui vastustamattomasti etukulmasta maalin kattoon ohi Viikinkien maalivahdin Denys Pervovin.

Itähelsinkiläiset eivät juurikaan saaneet luotua vaarallisia tilanteita klubilaisten maalille. Muutaman kerran nollanelosten puolustuslinjassa syyllistyttiin tennistermeillä ”unforced erroriin”, joista laadukkaampi vastustaja olisi saattanut rankaista osumalla.

Klubilaiset sen sijaan kasvattivat johtoaan avausjakson viimeisellä viisiminuuttisella kahdella upealla osumalla. Taas kerran Elmeri Hirvonen oli käynnistämässä vaarallista tilannetta; hän ajoi 41. minuutilla vasemmalta laidalta keskelle ja syötti näppärästi Yli-Kokolle, joka kuljetti miltei päätyyn asti noin 10 metriä maalista. Tarkka syöttö Nooa Laineelle, joka pääsi viimeistelemään lähietäisyydeltä miltei tyhjään maaliin. Vain minuuttia myöhemmin Hirvonen pääsi itsekin maalin makuun. Hän sai hiukan rangaistusalueen ulkopuolella hyvän poikkisyötön Samuel Anini Juniorilta; hyvä ensimmäinen kosketus ja kaaren tuntumasta terävä laukaus kauniisti takakulmaan. 4–0-tilanteessa oli mukava siirtyä tauolle.

Vaikka myös toinen jakso oli selvästi nollanelosen hallussa, pelin taso kuitenkin laski. Maaleja ei enää nähty, eikä maalintekopaikkojakaan luotu yhtä paljon kuin avausjaksolla. Ehkä nollanelosen näyttävin suoritus oli maalivahti Otto Hautamon pari pelastusta aivan maaliviivalta. Lisäksi voi mainita, että toiselle jaksolle sisään tuli yksi joukkueen uusista vahvistuksista Arttu Eerola (Ex-KäPa ja NJS).

Kokonaisuutena HJK Klubi 04:n esitys oli avauspeliksi hyvä. Pelin voittajasta ei ollut missään vaiheessa epävarmuutta. Vaikka koko joukkue voi katsoa tyytyväisenä peilin, HJK:n mediatiimi nostaa esiin keskikentällä esiintyneet Chris Jamesin ja Johannes Yli-Kokon. Kokemuksellaan ja pelinäkemyksellään James rauhoitti selvästi klubilaisten peliä. Joukkueen nuoremmat pelaajat voivat ottaa hänestä oppia mm. tilanteiden ennakoinnissa. Yli-Kokon kevyt askel ja terävyys maalin lähellä aiheuttivat puolestaan jatkuvasti ongelmia Viikinkien puolustukselle.

Vastuuvalmentaja Joonas Rantanen oli näkemäänsä tyytyväinen.

– Ns. iso kuva oli hyvä. Peli-ilmeemme oli raikas, ja olimme tänään selvästi parempi joukkue. Olemme harjoituskauden alussa harjoitelleet avaamista ja prässiä, mikä näkyi myös pelissämme ihan mukavasti. Toki niissäkin asioissa on vielä yksityiskohdissa parannettavaa, mutta tästä on hyvä jatkaa.

HJK Klubi 04 kohtaa seuraavaksi Kakkosen Suomen Cupissa vieraissa NJS:n lauantaina Klaukkalassa 25.1. kello 15:30.

HJK Klubi 04 – FC Viikingit 4–0 (4–0)
11′ 1–0 Johannes Yli-Kokko
24′ 2–0 Miska Peltola
41′ 3–0 Nooa Laine
42′ 4–0 Elmeri Hirvonen

HJK Klubi 04:n avauskokoonpano: Hautamo  Finnäs (61. Kesti), Vehkonen, Kouva, Lehtiranta (68. Eerola) – James (68. Cukici), Yli-Kokko (60. Florent), Peltola – Anini Junior, Hirvonen (68. Burton) – Laine