HJK Klubi 04 ja PK-35 tasasivat pisteet maalirikkaassa kärkikamppailussa

Miika Nuutinen: ”Peli-ilmeemme oli tänään erinomainen.”

HJK Klubi 04 vs PK-35 3–3 (1–2)
17’ Mustafa Beyai 0–1 rp
19’ Sebastian Kamara 0–2
27’ Stanislav Baranov 1–2
65’ David Ezeh 2–2
90+9’ Otto Hannula 3–2
90+12’ Mustafa Beyai 3–3

HJK Klubi 04 jatkaa yhä ilman tappioita Kakkosen A-lohkon kärkipaikalla, kun kärkikamppailu PK-35:a vastaan päättyi dramaattisten vaiheiden jälkeen 3–3-tasapeliin. Klubi johtaa lohkoaan nyt kahden pisteen marginaalilla ottelun enemmän pelanneeseen PK-35:en nähden, ja kolmannen sijan JIPPO on nyt neljä pinnaa jäljessä.

Klubi oli päästänyt koko kaudella vain kolme maalia ennen iltapäivän ottelua, mutta nyt PK-35 tuplasi tuon saldon. Ensimmäinen osuma nähtiin reilun vartin jälkeen, kun Santeri Silander rikkoi boksissa Mustafa Beyaita, joka laukoi itse hankkimansa rankkarin vasempaan alanurkkaan.

Pallo ei ehtinyt olla avausmaalin jälkeen pelissä kuin joitain kymmeniä sekunteja, kun PK-35 iski toistamiseen. Klubi menetti pallon pahassa paikassa, ja Xhevdet Gela pääsi laukomaan boksin rajalta. Antonio Reguero torjui vielä ensimmäisen kudin, mutta Sebastian Kamara puttasi paluupallon maaliin.

– Tulimme peliin hyvin ja pystyimme ottamaan sen heti haltuun. Valitettavasti puolustimme kaksi peräkkäistä tilannetta todella heikosti ja olimme yhtäkkiä vastoin pelin virtausta 0–2-tappiolla, harmitteli HJK Klubi 04:n päävalmentaja Miika Nuutinen.

Klubi keräsi hyvin rivinsä ja kavensi pikaisesti PK-35:n etumatkan jälleen yhteen maaliin. Michael Boamahin pitkä pystypallo tippui oikealle laidalle Stanislav Baranoville, joka piti kolmea PK-puolustajaa pujottelukeppeinään ja sijoitti pallon etunurkasta ohi Felix Ferahyanin.

– Oli tärkeää, että saimme tehtyä kavennusmaalin vielä ensimmäisen puoliajan aikana. Tauolla kopissa oli vahvasti se fiilis, että otamme tästä matsista pisteitä.

Michael Boamah.

Toinen puoliaika alkoi Klubin komennossa, ja kotijoukkueen lisääntyvä painostus palkittiin tasoitusmaalilla reilun tunnin kohdalla. PK-35 nosti linjansa korkealle Klubin maalipotkussa, ja Nils Svensson huomasi mahdollisuuden läpisyöttöön. Pallo päätyi pienen mutkan kautta David Ezehille, joka ohitti vauhdilla PK-toppari Alieu Ceesayn ja ampui Klubin tasoituksen.

– Toisella jaksolla PK pyrki suojaamaan johtoaan ja puolusti blokissa, jota me sitten pyrimme murtamaan. Ihan jakson alussa emme luoneet riittävästi uhkaa, mutta pelin edetessä olimme selvästi energisempi joukkue. Varsinkin transitioissa olimme vahvoja, ja pystyimme käyttämään vauhtiamme nopeissa hyökkäyksissä, jollaisesta saimmekin pelin tasoihin.

Klubin voittomaalin metsästys koki kolauksen viitisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä, kun vierailijoiden pystysyöttö pomppasi epäonnisesti Benjamin Dahlströmin käteen boksin läheisyydessä. Dahlström oli katsellut keltaista korttia jo aiemmin ottelun aikana, joten toisen keltaisen arvoinen käsivirhe tiesi punaista korttia.

– Päivän teema oli se, että pienet huonot hetket maksoivat meille paljon. Yksi sellainen oli punaiseen korttiin johtanut tilanne, kun annoimme PK:n pelata pallon liian helposti selustaamme. Jouduimme vajaalle kesken hyvän jakson, ja lopussa yritimme vain pitää oman boksin ja maalin puhtaana.

Klubin nuoret tähdet osoittivat kuitenkin jälleen luonnetta. Lisäaikaa oli pelattu jo lähes 10 minuuttia, kun kotijoukkueen oppikirjamainen vastaisku päätyi muutamalla nopealla syötöllä vaihdosta kentälle tulleelle Otto Hannulalle, joka vei Klubin ensimmäistä kertaa johtoasemaan.

Valitettavasti se ei riittänyt tänään voittoon, vaan PK-35:n sivuvapaapotku vesitti Klubin haaveet kolmesta pisteestä. PK-vahti Ferahyankin oli noussut tilanteeseen mukaan, mutta erikoistilanne pelattiinkin yllättävästi lyhyenä Beyaille. Vikkelä hyökkääjä leikkasi vasemmalta kaistalta boksin rajalle ja tasoitti pelin lisäajan 12. minuutilla laukomalla unelmavedon etuylänurkkaan.

– Mielestäni jälleen hyvä osoitus joukkueen mentaliteetista, että pystyimme vajaallakin luomaan upean johtomaalin. Jostain syystä lisäaikaa pelattiin kuitenkin 13 minuuttia, ja valitettavasti tänään emme pystyneet pitämään johtoasemaamme.

– Summattuna peli-ilmeemme oli tänään erinomainen. Teimme paljon hyviä asioita kärkikamppailussa kovaa vastustajaa vastaan, mutta pienissä hetkissä meidän täytyy olla vielä parempia ja fiksumpia. Isossa kuvassa olen kuitenkin ylpeä siitä, millainen joukkue olimme tänään kentällä, summasi Nuutinen.

HJK Klubi 04 pelaa seuraavan kerran keskiviikkona 26. heinäkuuta, jolloin joukkue vierailee Lahdessa Reippaan vieraana.

Miika Nuutinen oli tyytyväinen joukkueensa peli-ilmeeseen.

HJK Klubi 04:n kokoonpano: Antonio Reguero – Santeri Silander, Michael Boamah, Nils Svensson, Benjamin Dahlström – Aaro Toivonen, Hadi Noori (79’ Otto Hannula), Matias Ritari – Stanislav Baranov (89’ Viggo Bkummé), David Ezeh, Kaius Hardén (59’ Ville Vuorinen)