HJK Klubi 04 lopettaa huippukautensa Tampereella

Ykköseen nousun varmistanut HJK Klubi 04 kohtaa tiistaina 3. marraskuuta klo 17.00 Tampereen Kaupin tekonurmella Ilves/2:n.

HJK Klubi 04. Photo: @ Jussi Eskola

Klubilaiset varmistivat sarjanousunsa jo kaksi kierrosta sitten. Joukkueella on kuitenkin ylpeyden lisäksi hyvä syy voiton tavoitteluun; historiallinen mahdollisuus lopettaa kausi tappiottomana. Tällaista ei ole tapahtunut koskaan HJK Klubi 04:n 17 vuotta kestäneen historian aikana.

Pitkään näytti siltä, että Kakkosen B-lohkon voitto ratkaistaisiin sarjan viimeisessä kamppailussa kahden kärkijoukkueen välillä. Ilveksen liigajoukkueen kakkosjoukkue Ilves/2 on rakenteeltaan hyvin samankaltainen ryhmä kuin HJK Klubi 04. Tamperelaisilla on ollut yhteinen valmennusryhmä, johon on kuulunut miesten kakkosjoukkue ja A-nuorten joukkue. Yhtälö on vaikuttanut toimivalta, sillä Ilveksen A-nuoret voittivat päättyneellä kaudella Suomen mestaruuden. 

Myös Kakkosen B-lohkossa Ilves/2:n alku oli vakuuttava, sillä tamperelaiset voittivat seitsemän ensimmäistä kamppailuaan. Topi Prihan valmentama joukkue kärsi ensimmäisen tappionsa vasta 12. pelissä FC Jazzia vastaan. Tämä 1-4 vierashäviö aloitti kuitenkin neljän ottelun tappioputken. Kun HJK Klubi 04 pystyi samaan aikaan voittamaan kaikki omat ottelunsa, raitapaitojen sarjanousu sinetöityi jo hyvissä ajoin.

HJK Klubi 04:n lähtötilanne ei kuitenkaan ole helppo. Ennen edellistä kotipeliä P-Iiroja vastaan joukkueessa todettiin koronatapaus. HJK:n tarkan harjoitteluprotokollan vuoksi Palloliitto antoi luvan pelata ottelun, joka päättyi kotijoukkueen 2-1 voittoon.

Päävalmentaja Joonas Rantasen kertoo, että nyt päättynyt harjoitusviikko on ollut poikkeuksellinen.

– Osittain joukkueemme yksittäisen koronatapauksen vuoksi tämä viikko on menty yksilöharjoittelulla. Ehdimme kuitenkin pitää pari yhteistä palloharjoitusta ennen kauden päätöspeliä.

– Haluamme luonnollisesti päättää menestyksekkään kautemme iloisissa merkeissä. Tavoittelemme siis voittoa ja samalla tappiotonta kautta. Se ei kuitenkaan ole missään sarjassa ihan jokapäiväistä. Vaikka kausi on ollut pitkä ja loma siintää jo silmissä, uskon meidän olevan tiistaina valmiita hienoon peliin, Rantanen päättää.