HJK Klubi 04 nousi lisäajalla voittoon kärkikamppailussa

Miika Nuutinen: ”Iso hatunnosto kaikille pelaajille.”

Viime hetkien voitto maistui äärimmäisen hyvältä.

JIPPO vs HJK Klubi 04 0–1 (0–0)
90+7’ David Ezeh 0–1

HJK Klubi 04 nappasi äärimmäisen maukkaan voiton Kakkosen A-lohkon kärkikamppailusta, kun JIPPO kaatui vieraskentällä David Ezehin viime hetken maalilla. Joukkueet olivat ennen keskiviikkoillan jännitysnäytelmää lohkon jaetulla kärkisijalla, mutta nyt Klubi siirtyi kolmen pisteen etumatkalle.

Avausjakso oli tasainen molempien joukkueiden pelatessa hyvin tarkasti. Etenkin niin sanotut avoimen pelin maalipaikat olivat vähissä, mutta molemmilla oli omat saumansa erikoistilanteista. Klubi sai avauspuolikkaalla pallon kertaalleen JIPPOn maaliin saakka tyylikkään sommitelman päätteeksi, mutta tilanne liputettiin Klubin harmiksi paitsioksi.

– Voisi sanoa, että ensimmäinen puoliaika oli odotetun tarkka. Emme mielestäni olleet ihan omalla parhaalla tasollamme – suorituksemme jäi oikeastaan vähän kaikilla osa-alueilla tietyllä tapaa vajaaksi. Sitä kautta emme saaneet peliä kokonaan kontrolliin, ja hyökätessä sorruimme vähän hätäilyyn, totesi HJK Klubi 04:n päävalmentaja Miika Nuutinen.

– Olimme parhaimmillamme niissä hetkissä, kun maltoimme liikutella JIPPOa rauhassa. Itse asiassa juuri sellaisesta hyökkäyksestä syntyi hylätty maalimmekin. Se oli todella upeasti pelattu, mutta pienellä marginaalilla paitsio.

Toinen puolisko oli kenties hieman enemmän Klubin hallinnassa, mutta molemmat puolustivat edelleen laadukkaasti, ja maalipaikat olivat kortilla. Ottelun kuva muuttui kuitenkin noin vartti ennen loppua, kun Oscar Häggström taklasi JIPPOn Yoshiaki Kikuchin keskialueella, ja erotuomari Kalle Nummela nosti Häggströmille suoran punaisen kortin.

Klubi pelasi lopun kypsästi, eikä yhden miehen ylivoima vaikuttanut tuovan kotijoukkueelle merkittävää etua. Antonio Reguero sai olla suhteellisen rauhassa maalillaan, ja Klubi iski paikan tullen ärhäkästi vastaan.

– Toinenkin puoliaika oli tasainen. Punainen kortti muutti tietysti peliä, mutta olen ylpeä siitä, miten puolustimme vajaalla ja että pystyimme lähtemään vastahyökkäyksiin. Siitä iso hatunnosto kaikille pelaajille, kehui Nuutinen.

Ottelu ratkesi lopulta lisäajan viimeisillä hetkillä, kun JIPPOn Junnosuke Watanabe kaatoi kulmapotkun jälkitilanteessa Michael Boamahin rangaistuspotkun arvoisesti. Pilkkua asteli laukomaan Ezeh, joka sijoitti pallon Pyry Piiraisen selän taakse lisäajan seitsemännellä minuutilla.

– Aikamoinen trilleri. Ei voi kuin isosti kiittää poikien mentaliteettia ja sitä, miten tämä joukkue reagoi vastoinkäymisiin. Aivan käsittämättömän upea suoritus taistella voitto vajaalla näiden tapahtumien jälkeen, Nuutinen hehkutti.

– Vaihtopelaajat tekivät tänään tarvittavan eron. Saimme penkiltä taas kerran sellaista laatua, joka auttoi meitä vajaallakin voittamaan tarvittavat tilanteet. Pitkä kotimatka maistuu tällä kertaa erittäin hyvältä!

HJK Klubi 04 pelaa seuraavan kerran sunnuntaina 23. heinäkuuta, jolloin PK-35 saapuu vieraaksi Bolt Arenalle.

Ylärivi: Reguero, Svensson, Boamah, Ezeh, Baranov, Noori. Alarivi: Ritari, Häggström, Hardén, Möller, Dahlström.

JIPPO vs HJK Klubi 04 0–1 (0–0)
90+7’ David Ezeh 0–1

HJK Klubi 04:n kokoonpano: Antonio Reguero – Oscar Häggström, Michael Boamah, Nils Svensson, Benjamin Dahlström (46’ Santeri Silander) – Matias Ritari, Liam Möller, Hadi Noori (69’ Aaro Toivonen) – Stanislav Baranov (80’ Ville Vuorinen), David Ezeh, Kaius Hardén (90’ Otto Hannula)