HJK Klubi 04 voittoon Bolt Arenalla

HJK Klubi 04 jatkoi historiallista voittoputkeaan Kakkosen B-lohkossa.

HJK Klubi 04. Photo: @ Mira Lönnqvist

HJK Klubi 04 vs P-Iirot 2-1

Viime kierroksella nousun Ykköseen varmistanut joukkue otti jo 14. peräkkäisen voittonsa, kun nollanelonen kukisti lauantaina Bolt Arenalla P-Iirot 2-1 (1-0).

Otteluun jouduttiin lähtemään poikkeuksellisessa tilanteessa. Yhden kotijoukkueen pelaajan koronavirustesti osoittautui perjantaina positiiviseksi. Sairastumisen vuoksi tartuntatautilääkäri asetti pelaajan karanteeniin. HJK:n tiukkojen, ennakoivien erityisjärjestelyjen ansiosta mahdolliset altistumiset oli onnistettua rajaamaan minimiin. Osittain tämän vuoksi Palloliitto saattoi päättää, että ottelu pelattaisiin suunnitellusti.

HJK:n muuhun toimintaa tilanne vaikuttaa lähiviikkoina siten, että liigajoukkueen harjoitteluringissä mukana olevat nollanelosen pelaajat jäävät pois HJK Klubi 04:n toiminnasta loppukaudeksi. Nollanelosen päävalmentaja Joonas Rantanen ei puolestaan osallistu liigajoukkueen toimintaan.

Poikkeuksellinen tilanne pakotti kotijoukkueen kokoonpanomuutoksiin. Maalissa aloitti viime aikojen tapaan Mathias Ahlblad, puolustuslinjassa pelasivat oikealta Arttu EerolaÍtalo, Väinö Vehkonen ja Rico Finnäs. Keskikentän kolmikon muodostivat Adam Markhiyev, Denis Cukici sekä Casper Lönnqvist. Laitapelaajina aloittivat Miska Peltola sekä Nooa Laine. Kärjessä sarjan maalintekijätilaston kärkimiehen Kai Meriluodon korvasi Agon Sadiku.

Denis Cukici - HJK Klubi 04. Photo: @ Mira Lönnqvist
Denis Cukici

Ensimmäinen puoliaika oli ainakin pallonhallinnan näkökulmasta selvästi yksipuolisin Kakkosen peli Bolt Arenalla tällä kaudella. Kotijoukkue pyöritti peliä suvereenisti, ja vierailla oli vaikeuksia päästä puolen kentän yli. Ilmassa oli jopa kissa ja hiiri -tunnelmaa. Vaikka pallonhallinta oli vähintään 70 prosenttisesti nollanelosella, valtavan hyviä maalintekopaikkoja joukkueella oli suhteellisen vähän.

Avausjakson maestro oli Adam Markhiyev, joka on muutenkin pelannut vahvan syksyn. Hän rytmitti joukkueensa peliä kapellimestarin varmuudella. Hän sai hyvää tukea Denis Cukicilta sekä Casper Lönnqvistiltä, joka pelasi vasta toista peliään Kakkosessa. Keskikentän hallinta johti parhaaseen tilanteeseen 24. minuutilla, kun Markhiyev pääsi yksin keskeltä läpi näyttävän kombinaation seurauksena. Hän ei aivan ehtinyt saada palloa haltuunsa, vaan hyvin vastaan tullut vierasjoukkueen maalivahti Miko Lainio ehti napata pelivälineen hyppysiinsä.

Adam Markhiyev - HJK Klubi 04. Photo: @ Mira Lönnqvist
Adam Markhiyev

Johtomaali tuli kuin varkain puolen tunnin pelin jälkeen. P-Iirot pelasi omalla puolustusalueellaan sivurajaheiton niin huolimattomasti, että pallo ajautui rangaistusalueen sisällä Agon Sadikulle, joka hyödynsi opportunistisesti vierasjoukkueen kardinaalivirheen ja laukoi pallon varmasti maalin etualakulmaan ohi voimattoman Lainion.

Johtomaalinkin jälkeen isännät jatkoivat pelin hallintaansa, mutta lisämaaleja ei enää avausjaksolla nähty.

Nooa Laine - HJK Klubi 04. Photo: @ Mira Lönnqvist
Nooa Laine

Toinen jakso ei ehtinyt vanhentua kuin kolmen minuutin verran, kun isännät olivat jo kahden maalin johdossa. Nollanelosen vasen toppari Ítalo antoi erinomaisen pitkän diagonaalisyötön kärkeen Agon Sadikulle, joka pääsi murtautumaan hiukan keskustasta vasemmalle P-Iirojen rangaistusalueen sisään. Vierasjoukkueella oli riittävästi pelaajia pallon alapuolella, mutta HJK-kärki osoittautui näitä ovelammaksi. Sadiku näytti yrittävän ohittamista laidan puolelta, mutta kääntyikin sulavasti toiselle puolelle ja sai oikean jalkansa vapaaksi; hallittu tarkka sijoitus oikeaan takakulmaan ohi Iiro-vahti Lainion vei isännät kahden maalin johtoon.

Kotijoukkueen etumatka oli ansaittu. Tässä vaiheessa näytti siltä, että isännät jatkaisivat vauhdin pitämistä, kuten niin monta kertaa aiemmin tällä kaudella. Nyt ei käynyt niin. Hiukan liioitellen; nollanelonen lopetti pelaamisen toiseen maalin. Seuraavat 20 minuuttia olivat yksi koko kauden heikoimmista vaiheista. Ensimmäisellä jaksolla palloa suvereenisti liikuttanut keskikenttä menetti otteensa ja syöttövirhe seurasi syöttövirhettä. Näin myös vierasjoukkue heräsi. P-Iirojen virkistymisestä seurasi myös palkinto; 63. minuutilla Mikko Jalkanen katkaisi Sadikun huolimattoman syötön keskialueella, kuljetti hiukan eteenpäin ja laukoi pelivälineen reilusta 20 metristä ohi Ahlbladin.

Miska Peltola - HJK Klubi 04. Photo: @ Mira Lönnqvist
Miska Peltola

Tämänkään jälkeen isännät eivät heränneet; P-Iiroilla oli jopa muutama paikka tasoittaa peli. Päävalmentaja Rantanen yritti vaihdolla herättää joukkuettaan. 71. minuutilla normaalisti puolustajana esiintynyt Kalle Wallius tuli Miska Peltolan tilalle laidalle. Vaikka ensimmäisen jakson pallonhallinnan tasolle kotijoukkue ei enää noussut, pelin 20 viimeistä minuuttia olivat selvästi tasapainoisempia. Aivan pelin lopussa Agon Sadikulla oli vielä läpiajosta mahdollisuus hattutemppuun Markhiyevin loistavasta syötöstä.

Epävirallinen pyttykerho ei ollut kovin tyytyväinen varsinkaan isäntäjoukkueen toisen puoliajan peliin. Vaikka Markhiyevinkin toinen jakso oli heikompi kuin ensimmäinen, hän oli selkeästi joukkueen aivot ja moottori eilen. Kahden maalin isä Agon Sadiku ansaitsee myös maininnan.

Agon Sadiku - HJK Klubi 04. Photo: @ Mira Lönnqvist
Agon Sadiku

Päävalmentaja Rantasen mukaan peliin valmistautuminen ei sattuneesta syystä ollut ideaali.

– Kaikille kaoottinen päivä. Paljon muutoksia kokoonpanossa. Kaikesta huolimatta näki, että joukkue halusi voittaa. Ensimmäinen puoliaika ja toisen jakson alku olivat meiltä ihan hyvää peliä. Toisen maalin jälkeen tuli sitten 20 minuutin jakso, johon ei voi olla tyytyväinen.

– Viikon päästä on viimeinen ottelu Tampereella. Uskon, että me kaikki haluamme päättää erinomaisen kauden onnistuneeseen esitykseen, Rantanen lopettaa.

HJK Klubi 04 kohtaa sarjan viimeisessä pelissä 31. lokakuuta klo 14:00 Tampereen Kaupin kentällä Ilveksen kakkosjoukkueen.

HJK Klubi 04 vs P-Iirot 2-1 (1-0)

30’ Sadiku 1-0
48’ Sadiku 2-0
63’ Jalkanen 2-1

HJK Klubi 04:n kokoonpano: Ahlblad , Eerola (89. Ussher), Ítalo, Vehkonen, Finnäs – Cukici, Lönnqvist (89. Florent), Markhiyev – Laine, Peltola (71. Wallius), Sadiku