HJK Klubi 04 kohtaa lauantaina EIF:n

HJK Klubi 04 pelaa lauantaina 22.8. Bolt Arenalla klo 18.00 EIF:ää vastaan. Vastus on kova, sillä raaseporilaiset ovat Ykkösen tasaisessa sarjassa kolmantena.

Kai Meriluoto - HJK Klubi 04. Photo: © Mira Lönnvist
Kai Meriluoto

HJK Klubi 04 vs EIF
La 22.8.2021 klo 18:00
Bolt Arena

Ottelussa kohtaa kaksi hyvässä vireessä olevaa joukkuetta. Nollanelosella on kaksi voittoa kolmesta viimeisestä pelistä. Vaasan Palloseurasta otetun hienon 1–0 kotivoiton ansiosta HJK Klubi 04 nousi sarjataulukossa jumbopaikalta yhden pykälän ylöspäin 11. sijalle. EIF on puolestaan pelannut viisi ottelua peräkkäin ilman tappiota. Joukkue on sarjassa kolmantena, kuusi pistettä johtavaa RoPS:ia jäljessä. EIF:llä on kuitenkin kaksi ottelua vähemmän pelattuna.                             

Raaseporilaisten maalintekijätilastossa kiinnittää huomiota siihen, että peräti 12 pelaajaa on saanut nimensä maalintekijätilastoon. Se on Ykkösen korkein määrä yhdessä Gnistanin kanssa. Tällä kaudella EIF:n paras maalintekijä on ollut Efimov Stanislav seitsemällä osumallaan. Joukkueen viime kauden paras maalintekijä (5 maalia) Xhevdet Gela on tehnyt kaksi maalia. Kolme osumaa viimeistellyt KäPan kasvatti Akseli Ollila on entinen HJK Klubi 04:n pelaaja. Mielenkiintoinen pelaaja on myös EIF:n nuori keskuspuolustaja, Espoon Palloseuran kasvatti Oliver Pettersson (s. 2003), joka valittiin juuri alle 19-vuotiaiden maajoukkueeseen, joka pelaa syyskuun alussa kahdesti Ruotsia vastaan.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella kahdesti, molemmilla kerroilla Tammisaaressa. EIF voitti maaliskuussa pelatun harjoitusottelun 1Valdrin Rashican maalilla. 11. kesäkuuta käydyssä Ykkösen kamppailussa HJK Klubi 04 sen sijaan vei pisteet maalein 2-1. Maalintekijöinä kunnostautuivat tuolloin Samuel Anini Jr. ja Didí.  

EIF on pelannut Ykkösessä vuodesta 2015 lähtien. Raaseporilaisten historiaan liittyy klubilainen kytkös, sillä kun EIF nousi kaudella 2014 Kakkosesta Ykköseen, joukkueetta valmensi HJK-legenda Jari Rantanen. Nyt EIF:n peräsimessä on toista kautta espanjalaiskaksikko Guillem Santesmases Benavents vastuuvalmentajana sekä Rubén Maya Perézkakkosvalmentajana. Viime vuonna EIF sijoittui sarjassa kuudenneksi. Eri tiedotusvälineiden veikkauksissa raaseporilaiset oli sijoitettu tälle kaudella melko korkealle, ja toistaiseksi joukkue on esiintynyt ennustusten mukaisesti. 

Päävalmentaja Mika Väyrysen mukaan kaikki lähtee VPS-ottelun hyvän latauksen jatkumisesta.

– EIF on hyvin valmennettu joukkue, jolla on Xhevdet Gelan kaltaisia yksilöitä, jotka voivat haavoittaa meitä. Emme kuvittele pääsevämme helpolla.

– Meillä on ollut aiemminkin kaudella tilanteita, joissa meillä on ollut hyvä ottelu alla, mutta emme ole pystyneet ylläpitämään latausta. Lauantaina on oltava samanlainen työmoraali kuin keskiviikkona. Esimerkiksi kaksinkamppailuja voittamalla voimme heikentää vastustajan oletettua etua. Kun onnistumme tässä, meidän on myös helpompi nojata laadukkaaseen pallolliseen peliimme.

Ottelun voi katsoa streamina tästä.