HJK Klubi 04 kohtaa VPS:n

HJK Klubi 04 on matkustanut 15.9. Vaasaan, jossa se kohtaa Ykkösen runkosarjan toiseksi viimeisessä ottelussa klo 18.30 Hietalahden stadionilla sarjassa kolmantena olevan VPS:n.

HJK Klubi 04 vs VPS
Ke 15.9.2021 klo 18:300
Ykkönen – Hietalahden stadion, Vaasa

HJK Klubi 04:llä on alla kirvelevä tappio. Perjantaina Bolt Arenalla viime sekuntien rangaistuspotkumaali merkitsi 0-1 häviötä Rovaniemen Palloseuralle. Sarjassa toiseksi viimeisenä majailevalle nollaneloselle jokainen piste on äärimmäisen tärkeä, kun joukkue valmistautuu syksyn alaloppusarjaan. VPS puolestaan otti kotonaan lauantaina 2-0 voiton PK-35:stä.

Paikkansa yläloppusarjaan varmistaneet vaasalaiset taistelevat joko suorasta noususta tai vähintään karsintapaikasta. Piikkipaikkaa pitävä RoPS on tosin ottanut neljän pisteen johdon, mutta kautta on kuitenkin jäljellä vielä seitsemän peliä. VPS:n viimeiset kuusi peliä ovat sujuneet hiukan ailahtelevasti; kolme tappiota, kaksi voittoa, yksi tasapeli. Tähän ottelusumaan mahtuu myös 0-1 tappio HJK Klubi 04:lle Bolt Arenalla kuukausi sitten. Silloin nollanelosen maalintekijänä kunnostautui joukkueen kauden paras maalintekijä Samuel Anini Jr.

VPS:n ykköstykki on puolestaan ollut veteraanihyökkääjä, Ykkösen kautta aikojen paras maalintekijä, Kalle Multanenkuudella osumallaan. Jamaikalaishyökkääjä Steven Morrissey on tehnyt viisi maalia, VPS-legenda Sebastian Strandvall jaLuqman Kassim molemmat neljä. Vaasalaisilla on myös pelaajia, joilla on kytkös HJK:hon. Joonas Vahtera pelasi 10 ottelua HJK:n Veikkausliigajoukkueessa kaudella 2019. Lisäksi useimmissa peleissä vaasalaisten maalia on vartioinut ex-HJK Klubi 04:n pelaaja Tuomas Pöyhönen

VPS:n kakkosvalmentaja kertoi Henri Sillanpää joukkueen valmistautumisesta seuran nettisivuilla. Hän on samaa mieltä kuin nollanelosen päävalmentaja Mika Väyrynen, että syksy on jalkapalloilijan hienointa aikaa.

– Päivät lyhenevät, pelataan iltavalaistuksessa, peleissä on panosta. PK-35 ottelusta meidän pitää pystyä parantamaan pallollista peliämme. Oli ottelussa paljon hyvääkin, ja kaksi nopeaa maalia alkuun auttoi pelaamistamme paljon.

– Edellinen pelimme nollanelosta vastaan oli iso pettymys, kirvelevä tappio. Emme päässeet pelillisesti siihen, minne pitäisi päästä. Vastustaja on tosi taitava. Jos me annamme heille liikaa aikaa pallon kanssa, he käyttävät sen hyväkseen. Meidän on otettava peli haltuumme heti alusta lähtien.

Väyrynen puolestaan kertoo, että joukkue on toipunut perjantain häviöstä.

 Aluksi oli luonnollisesti pientä turhautuneisuutta, mutta kävimme silti RoPS-pelin huolellisesti läpi. Myönteisenä asiana täytyy kuitenkin ottaa se, että pystyimme laittamaan sarjakärjen ahtaalle.

– Terveystilanteemme on hyvä. Chris James on luonnollisesti poissa pelikiellon takia. Meillä on voitto alla VPS:stä ottelussa, jossa pallollinen pelaamisemme oli hyvää. Tämä luo erinomaisen pohjan taistelulle Vaasassa, Väyrynen lopettaa.

VPS-HJK Klubi 04 ottelua voi seurata striimistä tästä.