HJK Klubi 04:n kausi päättyi pettymykseen

Klubi hävisi sarjakauden viimeisen ottelunsa vieraskentällä PK-35:lle. Nollanelosen kausi jatkuu maajoukkuetauon jälkeen uuden Ykkösen nousukarsinnoissa.

PK-35 vs HJK Klubi 04 2–0 (1–0)
30’ Eero Karjalainen 1–0
60’ Eero Karjalainen 2–0

HJK Klubi 04:n sarjakausi Kakkosessa päättyi pettymykseen, kun joukkue hävisi kauden viimeisen ottelun Pihlajamäessä PK-35:n vieraana. Kauden lopusta muodostui Klubille murheellinen, kun muuten loistavan kauden pelannut joukkue hävisi kauden kolme viimeistä ottelua. Tappioiden myötä Klubi jäi lohkossaan kolmannelle sijalle, mikä tarkoittaa sitä, että kausi jatkuu Ykkösen ”nousukarsinnoissa”.

Lauantain ottelussa oli isot panokset. Vaikka lohkovoitto oli Klubilta karannut, olisi se voinut voitolla nousta PK-35:n ohi Kakkosen parhaaksi lohkokakkoseksi, mikä olisi taannut paikan Ykkösliigan nousukarsintoihin yhdessä kolmen lohkovoittajan kanssa.

PK-35 oli kuitenkin toista mieltä. Ottelu oli kokonaisuudessaan tasainen, mutta kotijoukkue hyödynsi omat erikoistilanteensa kovalla prosentilla. Lisäksi PK-35 puolusti omaa boksiaan laadukkaasti, ja Klubin hyvät maalipaikat olivat kortilla. Tauolle mentiin kotijoukkueen 1–0-johdossa, kun Eero Karjalainen survoi pallon maaliin kulmapotkusta.

– Ottelun kuva oli hyvin odotetunlainen: PK puolusti blokissaan ja pyrki hyökkäämään meitä vastaan pääsääntöisesti pitkillä palloilla. Tulimme peliin hyvällä latauksella ja saimme ensimmäisellä jaksolla muutamia lupaavia hyökkäyksiä, joita emme kuitenkaan kyenneet realisoimaan huippupaikoiksi, kommentoi HJK Klubi 04:n päävalmentaja Miika Nuutinen.

– PK, joka on varmasti lohkon paras erikoistilannejoukkue, onnistui sitten tekemään maalin ensimmäisestä kulmastaan. Se muutti merkittävästi pelin luonnetta, koska meidän oli pakko voittaa.

Toinen jakso oli kuin toisinto ensimmäisestä. Peli oli kenttätapahtumien valossa tasaista, eikä todellisia huippupaikkoja oikeastaan nähty kummassakaan päässä. Klubin paras tilanne syntyi heti jakson alussa David Ezehille, joka ei kuitenkaan onnistunut kasvattamaan kauden maalisaldoaan. Sen sijaan PK iski lopullisen tuntuisen naulan Klubin arkkuun, kun Karjalainen jatkoi toistamiseen kulmapotkun verkon perukoille.

– Aloitimme toisen jakson hyvin ja loimme heti alkuun huippupaikan, kun (Ville) Vuorinen keskitti Ezehille, mutta emme valitettavasti saaneet palloa maaliin. Sitten PK teki kulmasta oikeastaan aika identtisellä tavalla 2–0-maalin, joka pisti meidät aika epätoivoiseen asemaan. Maaleja piti tehdä paljon lyhyessä ajassa, ja pyrimme vaihtojen avulla saamaan lisää etenemisvoimaa.

– Pystyimme etenemään pelin edetessä koko ajan paremmin PK:n blokkia vastaan. Saimme luotua muutaman boksihässäkän ja laukauksen hyviltä alueilta, mutta kokonaisuudessaan PK puolusti omaa boksiaan vahvasti ja piti meidät tänään maalittomana.

– Tämä oli kahden tasaväkisen joukkueen välinen pienten marginaalien peli, jossa PK löysi avaimen voittoon erikoistilanteistaan. Taistelimme ja painoimme niin kovaa kuin tästä jengistä lähti loppuun asti, siitä ei ollut kysymystäkään, tänään se ei riittänyt. Todella iso pettymys koko joukkueelle, harmitteli Nuutinen.

Seuraavaksi on edessä maajoukkuetauko, jonka jälkeen Klubi jatkaa kauttaan kaksiosaisella Ykkösen ”nousukarsinnan” otteluparilla. Vastaan asettuu jonkin toisen Kakkosen lohkon viidenneksi sijoittunut joukkue eli Tampere United tai VIFK. Lisäksi pääosin Nollanelosen pelaajista koostuva HJK Youth isännöi UEFA Youth Leaguessa Malmöä keskiviikkona 25. lokakuuta.

– Homma jatkuu siten, että aluksi on maajoukkuetauko. Meiltä lähtee viisi pelaajaa U19-maajoukkueen matkaan. Sen jälkeen pelataan kaksiosainen karsinta, eli nyt on hetki aikaa sulatella pettymystä, ja sitten lähdetään varmistamaan paikkaa uudesta Ykkösestä, toteaa Nuutinen.

PK-35 vs HJK Klubi 04 2–0 (1–0)
30’ Eero Karjalainen 1–0
60’ Eero Karjalainen 2–0

HJK Klubi 04:n kokoonpano: Antonio Reguero – Oscar Häggström (66′ Kaius Hardén), Kaius Simojoki, Nils Svensson, Benjamin Dahlström (58′ William Grönblom) – Matias Ritari, Liam Möller, Aaro Toivonen (58′ Hadi Noori), Stanislav Baranov, David Ezeh, Ville Vuorinen