Ennakko: SJK vs HJK

Veikkausliiga jatkuu maaottelutauon jälkeen. Päävalmentaja Toni Koskelan ei anna maaotteluauon häiritä valmistautumista huomiseen peliin.

Bubacar Djaló - HJK Helsinki. Photo: @ Jussi Eskola
Bubacar Djaló

SJK vs HJK
To 15.10.2020 klo 18:30
Oma SP Stadion, Seinäjoki

TV Live: Ruutu »

HJK matkustaa Seinäjoen OmaSp Stadionille huomenna, jossa se kohtaa kello 18:30 isäntäjoukkue SJK:n.

Klubilla on Veikkausliigan runkosarjasta pelaamatta neljä ottelua. Joukkue on sarjassa tällä hetkellä toisena kolme pistettä hallitsevaa Suomen mestaria KuPSia jäljessä. 

SJK puolestaan taistelee pääsystä ylempään loppusarjaan. Se on tällä hetkellä kahdeksantena, kaksi pistettä perässä viimeistä loppusarjapaikkaa pitävää HIFK:ta. Elokuun lopussa HJK kukisti lakeuksien miehet Bolt Arenalla puhtaasti 2-0 Roope Riskin ja David Brownen maaleilla. Hyvän kauden pelannut Riski johtaa tällä hetkellä 12 osumallaan Veikkausliigan maalintekijätilastoa yhdessä Maarianhaminan IFK:n Albion Ademin kanssa. 

David Browne - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
David Browne

Kausi on toistaiseksi ollut SJK:lle varmasti pettymys. KuPSista tullut mestarivalmentaja Jani Honkavaaraei varmasti suunnitellut tällaista alkua SJK-pestilleen. Viime aikojen pelit ovat kuitenkin sujuneet HJK-tappion jälkeen hyvin. Viimeisistä kuudesta ottelustaan SJK on voittanut viisi, mm. FC Interin kahdesti. Ainoa tappio tuli toissakierroksella kotona FC Lahdelle 0-1.

Puolustaminen on sujunut SJK:lta koko kauden suhteellisen mallikkaasti. 19 päästetyllä maalillaan joukkue on sarjan viidenneksi paras. Vaikka viime aikoina maalinteko on ollut huomattavasti alkukautta sujuvampaa, joukkueen maalisaldo on identtinen päästettyjen osumien kanssa. Joukkueen paras maalintekijä on ollut oma kasvatti Joonas Lepistö neljällä osumallaan. Viime kaudella Lepistö voitti Kakkosen maalikuninkuuden 23:lla osumallaan SJK Akatemian riveissä. Lepistön maalit ovat tulleet tarpeeseen, sillä joukkueen ykköstykki, kolme maalia tällä kaudella tehnyt kamerunilainen Tuco oli koko syyskuun sivussa loukkaantumisen vuoksi.

Jani Honkavaara - SJK. Photo: © Jussi Eskola
Jani Honkavaara

SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara kertoo seuran nettisivuilla, että Klubin kohtaamisessa on erityinen lataus.

– Torstaina vastaan tuleva Klubi on aina ja ikuisesti ennakkosuosikki kaikkia joukkueita vastaan Suomessa. Heidät on silti kiva kohdata, koska tietää, että heillä on laadukkaita pelaajia ja laadukas joukkue. Se on totta kai vastustaja, joka sytyttää.

– Mutta toisaalta, asenne heitä vastaan pitää olla se, että ei se nyt mikään elämää suurempi peli ole, vaikka onkin Klubi vastassa. Se on kuitenkin mahdollisuus ottaa kolme pistettä ja mun mielestä jo viimeksi oltiin heitä vastaan aika hyviä, kertoo Honkavaara.

HJK:n pelaajatilanteeseen vaikuttaa luonnollisesti maaottelutauko. Klubista A-maajoukkuepaitaa kantavat Nikolai AlhoRasmus Schüller sekä Daniel O’Shaughnessy. 1-5 tappiossa Puolaa vastaan 7. lokakuuta Alho ja Schüller pelasivat koko pelin ja O’Shaughnessy ensimmäisen puoliajan. Viime sunnuntain 2-0 kotivoitossa Bulgariasta Olympiastadionilla Alho pelasi kamppailun loppuminuutit. Suomen U21-maajoukkueen hienossa 3-2 vierasvoitossa Pohjois-Irlannista maalivahti Hugo Keto ja keskikenttäpelaaja Lucas Lingman ahkeroivat kentällä täyden peliajan. Eilisessä 1-2 tappiossa Tanskalle Lingman pelasi viimeiset 25 minuuttia. 

Toni Koskela - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Toni Koskela

Päävalmentaja Toni Koskelan ei anna maaotteluauon häiritä valmistautumista huomiseen peliin.

– Joukkue on ollut viimeksi yhdessä Suomen Cupin finaalissa, joten maajoukkuetauko on meille aika erilainen kuin monelle muulle. Keskiviikkoiltana ratkeaa, ketä meillä lopullisesti on käytettävissä, meillä on ollut ottelua lähestyttäessä pari erilaista suunnitelmaa tätä ajatellen. Huomenna meidän on löydettävä taas nopeasti yhteinen sävel, jotta haemme Seinäjoelta kolme pistettä.

– Myönteisenä uutisena meillä on se, että pitkään sivussa ollut Ferhan Hasani on taas mukana. Hän pelasi sunnuntaina Kansojen liigan ottelussa maansa Pohjois-Makedonian 3-3 tasapelissä Viroa vastaan 45 minuuttia. Muutenkin loukkaantumistilanteemme on pitkäaikaispotilaita Väänästä ja Peltolaa lukuun ottamatta hyvä. Valtteri Moren on pieni kysymysmerkki, mutta kaikki muut ovat käytettävissä.

– SJK on mielenkiintoinen vastustaja. Pelaajamateriaalinsa puolesta sen pitäisi taistella mitaleista, eikä loppusarjaan pääsemisestä, Koskela päättää.

Katso ottelusta suora lähetys noin klo 18:15 alkaen: Ruutu »

Mika Väyrynen, Boris Wistuba, Hugo Keto - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Mika Väyrynen, Boris Wistuba, Hugo Keto