HJK kukisti Färsaaret numeroin 3-1

Hallitseva Suomen mestari sai mielenkiintoisen merkinnän tämän vuoden voittotilastoihinsa kun se kukisti Färsaarten A-maajoukkueen numeroin 3-1 tiistaina Marbellan leirillään Espanjassa.
– Nurmipeli vaati hieman totuttelua, mutta nopea avausmaali antoi hyvää pontta peliin, päävalmentaja Antti Muurinen kertoo.
HJK:n maaleista vastasivat Akseli Pelvas, Teemu Pukki ja Berat Sadik. Pelvas iski HJK:n johtoon jo viiden peliminuutin jälkeen komealla ylänurkkalaukauksella. Pukki lisäsi johtoa itse hankkimallaan rangaistuslaukauksella 16. minuutilla ja Sadik viimeisteli voittolukemat seitsemän minuuttia ennen täyttä aikaa Kastriot Kastratin komean esityön jälkeen.
Päävalmentaja Muurinen oli tyytyväinen joukkueensa peliesitykseen, mutta kaipasi hieman organisoidumpaa joukkuepelaamista.
– Onnistumisia tuli paljon ja jokaisella osa-alueella, mutta kokonaisuus kaipaa vielä hiomista. Nukahdimme hieman 2-0 -tilanteessa, jolloin Färsaaret pääsi kaventamaan, Muurinen sanoo.
Valmennusjohto peluutti ottelussa laajaa rinkiä. Ainoat, jotka kentälle eivät näyttäytyneet olivat lievistä loukkaantumisista edelleen kärsivät topparit Juhani Ojala ja Valtteri Moren sekä laitalinkki Nikolai Alho. Riskejä ei heidän osaltaan haluttu ottaa.
Fifan rankingsijalla 134 majaileva Färsaarten A-maajoukkue oli entuudestaan melko tuntematon, mutta sai lopulta Muuriselta hyvän arvosanan.
– Ottelu oli todella hyvä kansainvälinen ottelu, jossa ei säästelty senttiäkään. Vertailu on tietenkin aina vaikeata, mutta näppituntumalta sanoisin, että Färsaaret oli suunnilleen Veikkausliigan normaalitasoa. Olemme erittäin tyytyväisiä ottelun antiin.
HJK jatkaa viime sunnuntaina alkanutta leiriään tiiviillä tahdilla. Kotimaahan joukkue suuntaa ensi viikon tiistaina. Tarkoituksena on saada leirin aikana vielä toinen harjoitusottelu.
HJK-Färsaaret 3-1 (2-0)
5’ Akseli Pelvas
16’ Teemu Pukki rp.
76’ Färsaaret (nimi ei tiedossa)
83’ Berat Sadik