HJK matkaa Ilveksen vieraaksi Tampereelle

Koskela: ”Meidän pitää alusta alkaen näyttää, että palaamme entistä nälkäisempinä Veikkausliigan pariin.”

Toni Koskela - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola

Ilves vs HJK
Ti 11.5.2021 klo 18:30
Ratina, Tampere

Cup-viikonlopun jäätyä jo kaukaisten muistojen joukkoon kääntyy HJK:n fokus seuraavaksi kohti Veikkausliigaa. Toukokuun tuima ottelutahti jatkuu Klubin osalta jo tiistaina, kun bussi suuntaa kulkunsa kohti Tamperetta.

Ilves sai Veikkausliigaan voitokkaan alun Oulussa, jossa tupsukorvat ärjyivät Eetu Mömmön maaleilla AC Oulun kumoon 2-0.

HJK aloitti liigakauden maalirikkaasti, mutta Honka-voiton jälkeiset kaksi KuPS-peliä eivät tarjoilleet maalin maalia. Cup-finaali ratkottiin niin ikään maalittoman jatko-ottelun jälkeen rangaistuspilkulta, josta kuopiolaiset siirtyivät pokaalin nostoon ja voitonjuhliin.

– Aina välillä on hyvä, että pelit tulevat nopeaan tahtiin. Uskon tässä tapauksessa tilanteen olevan juuri näin, ja meidän pitää alusta alkaen näyttää, että palaamme entistä nälkäisempinä Veikkausliigan pariin, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

Tamperelainen jalkapallo on vuosien saatossa nähnyt yhtä sun toista. Neljä eri mestarijoukkuetta puhuu puolestaan, mutta tasaisin väliajoin otsikoihin ovat nousseet myös pelikentän ulkopuoliset asiat.

Ilveksen ensimmäinen ajanjakso pääsarjatasolla kesti vuodesta 1979 vuoteen 1996. Korkeimmalla huipullaan se oli 1980-luvulla, jonka aikana seura juhli vuoden 1983 Suomen mestaruuden lisäksi yhtä hopeaa ja yhtä pronssia. Menestys siivitti suosiota myös kansan keskuudessa, ja yleisöä virtasi katsomoon kiitettävästi. Vuonna 1984 reilut 24 000 katsojaa näki paikan päällä kun Ilves haastoi Euroopan Cupissa itsensä Juventuksen. Vuotta aiemmin Suomen mestaruuden kannalta ratkaiseva ottelu Ilves-KPV houkutteli Ratinan lehtereille 15 000 ihmistä.

1990-luvulla iskivät talousongelmat, jota korjaamaan perustettiin Ilveksen ja TPV:n yhdistämisen myötä Tampere United. TamU oli yksi vuosituhannen vaihteen parhaista suomalaisjoukkueista. Se valtasi mestaruudet 2001, 2006 ja 2007, kaatuakseen vedonlyöntiin ja rahanpesuun liittyvän jupakan jälkeiseen konkurssiin vuonna 2011.

Ilves palasi Veikkausliigaan 2015 ja nappasi pronssia kahta vuotta myöhemmin. Joukkueen pitkäaikainen valmentaja Jarkko Wiss on jo vuosia tehnyt hyvää työtä nuorten pelaajien parissa, ja tälläkin kaudella keltapaitojen riveissä nähdään iso liuta nuoria ja nälkäisiä pelimiehiä.

Tälle kaudelle Ilvekselle on povattu paikkaa alemmassa keskikastissa, mutta palasten loksahtaessa kohdilleen on nuorella joukkueella potentiaalia haastaa kenet tahansa. HJK vei viime kaudella viidenneksi sijoittuneelta Ilvekseltä kaikki jaossa olleet pisteet. Heinäkuussa Klubi voitti Bolt Arenalla 2-0 ja syyskuussa Tampereella 2-1.

HJK:n pelaajatilanteessa ei ole tapahtunut muutoksia sitten cup-finaalin. Jokaisella pelaajalla on siis erinomainen tilaisuus osoittaa kuuluvansa pelaavaan kokoonpanoon.

Ottelu Ilves vs HJK pelataan Tampereen Ratinassa kello 18:30 alkaen, ja sitä voi totuttuun tyyliin seurata Ruudussa »