HJK mukana ECA:n vuosikokouksessa

Vuosikokouksessa käytiin läpi muun muassa ECA:n ja UEFA:n väliseen sopimukseen liittyviä asioita. Uuden sopimuksen myötä seurajoukkueet saavat muun muassa suuremman osan EM-kisojen tuotoista ja Uefa lupautuu maksamaan maajoukkuetehtävissä loukkaantuneiden pelaajien palkan. Varsovassa pidetyssä kokouksessa päätettiin myös, että Uefa luopuu elokuun virallisesta maaottelupäivästä.

HJK:n toimitusjohtaja Kari Haapiaisen mukaan ECA on vakiinnuttanut asemansa eurooppalaisten seurajoukkueiden tapaamisfoorumina, jossa käsitellään tasavertaisesti pienet ja suurten seurojen asioita. Samalla yhdistyksestä on muodostunut tasavertainen neuvottelukumppani UEFA:lle ja FIFA:lle.

– Ensisijaisesti asioiden käsittely lähtee siitä, että minkälaiset asiat seurojen kannalta vaativat keskustelua ja parantamista, Haapiainen kertoo.

ECA:n yhtenä roolina on myöskin olla mukana keskustelussa, jossa päätetään muun muassa siitä, miten Mestareiden liigan ja Eurooppa-liigan tuotot jaetaan seurojen kesken seuraavan nelivuotiskauden aikana.

Suunnitelmissa Pohjoismaiden tapaaminen Sonera Stadiumilla

ECA:n vuositapaamisia järjestetään lähtökohtaisesti kaksi kertaa vuodessa, mutta myös alueellisia tapaamisia järjestetään seurajoukkueiden kesken.

Seuraavaa Pohjoismaiden seurajoukkueiden tapaamista on suunniteltu järjestettäväksi HJK:n kotistadionilla Sonera Stadiumilla huhtikuussa. Tapaamista ovat organisoimassa HJK, Honka ja MYPA.

– Tällä hetkellä etsitään sopivaa aikataulua. Pyrkimyksenämme on myös saada ECA:n puheenjohtaja Karl-Heinz Rummenigge mukaan tapaamiseen, Haapiainen kertoo.

Eurooppalaisten seurajoukkueiden yhdistykseen ECA:han kuuluvat Euroopan 201 parasta seurajoukkuetta. Varsovan tapaamisessa suomalaisista seurajoukkueista HJK:n lisäksi paikalla oli FC Honka.