HJK nousi sarjakärkeen – Honka jäi selvästi jalkoihin

Honka pystyi tarjoamaan kunnon vastuksen vain ajoittain, sillä kotijoukkue oli pääosin hallitsevana osapuolena. Ottelun ensimmäinen puolituntinen oli kohtalaisen tasaista, joskin HJK:n hienoista hallintaa. Varsinkin laitalinkit Demba Savage ja Sebastian Mannström sekä keskikentän Rasmus Scüller olivat kotijoukkueen näkyvimpiä hahmoja.

Myös Honka pystyi ajoittain pitämään palloa, mutta HJK-puolustus piti vierailijat poissa heidän hyökkäyskolmannekseltaan. Kärjessä Dudu jäi yksinäiseksi HJK:n Lindström-Hakanpää -toppariparin puristuksessa. Myös laitapuolustajaksi istutettu Sebastian Sorsa oli vakuuttava.

Parhaimmat paikat syntyivät ensimmäisen puolen tunnin aikana kaukolaukauksista. Hongan Ilari Äijälä ja Dudu pääsivät pari kertaa kokeilemaan kaukaa, HJK:n Joel Pohjanpalo ja Demba Savage laukoivat myös hanakasti.

Ottelun avausmaali syntyi 35. peliminuutilla. HJK riisti pallon oikealla laidalla, jossa Sebastianit Sorsa ja Mannström taiteilivat jälkimmäiselle keskityspaikan. Keskitys löysi ensin Joel Pohjanpalon, jonka puskuohjaukseen pääsi maalin edessä väliin Juho Mäkelä ja puski hyppypuskulla pallon varmasti verkkoon.

HJK sai mahdollisuuden vielä toiseenkin maalin ensimmäisellä jaksolla, mutta Mannströmin tarjoilemat kaksi kulmaa eivät tuottaneet tulosta. Tauolle asteltiin ottelussa paremman otteen löytäneen HJK:n johdossa 1-0.

Tauolla kumpikaan joukkue ei tehnyt vaihtoja, mutta Honka sai silti hieman piristyttyä. Myös toisen jakson alun vaihto (Patrick Aaltonen->Antti Mäkijärvi) piristi vierailijan peliä. HJK:n ottelun heikoin vaihe tuli juuri tunnin pelin kohdille, jolloin Honka pääsi pariin kohtalaiseen paikkaan. Tilanteet kuitenkin jäivät vain kaukolaukauksiksi: Juuso Simpanen, Nicholas Otaru ja Jussi Vasara saivat kokeilla 25 metristä pariin kertaan.

Kun Hongan sihti oli hukassa, otti HJK pelistä jälleen hyvän otteen. Varsinkin erinomaisesti taistelleen Sebastian Mannströmin vaihto tuoreisiin jalkoihin Erfan Zenelin muodossa toi HJK:n peliin uuden vaihteen.

Zeneli ehti olla kentällä vain yhdeksän minuuttia kun hän vapautti komealla läpisyötöllä Demba Savagen juoksupalloon. Demba ehti palloon ennen Honka-maalivahti Tuomas Peltosta, ohitti tämän ja katsoi kun pallo pomppi rauhassa maalin perukoille. Pelikellossa oli tuolloin 77 minuuttia.

Hongan selkäranka katkesi viimeistään kolme minuuttia myöhemmin kun Juho Mäkelä sai pallon hyökkäyspäässä, haastoi Honka-puolustajan, ohitti hänet ja nosti pallon kauniisti ohi vastaan tulleen maalivahti Peltosen. Illan kaksi komeaa osumaa olivat Juho Mäkelän kauden kolmas ja neljäs. Demba Savage puolestaan iski illan ottelussa myös kauden neljännen maalinsa ja maalin kolmannessa perättäisessä ottelussaan.

Voitto nosti hallitsevan mestarin sarjakärkeen ohi tappion MIFK:lle kärsineen Interin. Turkulaisilla on edelleen yksi ottelu vähemmän pelattuna. HJK kohtaa seuraavaksi VPS:n vieraissa.

HJK-Honka 3-0 (1-0)