HJK odotettuun kärkiotteluun Seinäjoelle

Lakeuksille matkaa yli 200 Klubin kannattajaa.

HJK:n kaksikerroksinen Busmo kiihdytti perjantaina iltapäivällä kohti Seinäjokea, jossa odottaa lauantaina yksi kesän odotetuimmista kohtaamisista. Sarjaa johtava Seinäjoen Jalkapallokerho isännöi klo 17 alkavaa kärkikamppailua, jossa panokset ovat isot: HJK on pelannut yhden ottelun SJK:ta enemmän ja on taulukossa 4 pistettä seinäjokisten takana. Kaksikon väliin mahtuu tällä hetkellä KuPS. 

Klubilla on takanaan tiukka rupeama, joka alkoi Belfastissa viime viikon keskiviikkona menestyksekkäällä 120 minuutin uurastuksella. Lauantaina kaatui Boltilla Ilves 1–0 ja tiistaina samalla Arenalla ja samoin numeroin Norjan hallitseva mestari Molde. 

Toni Korkeakunnaksen johdolla tulokset ovat siis olleet positiivisia, vaikka kuuteen vuorokauteen mahtui 3 peliä ja yksi jatkoaika, osittain siipirikkoisella miehistöllä. 

Klubin pelaajatilannekin on huomattavasti valoisampi kuin vielä viikko sitten. Tiistain Molde-otteluun palasi penkille ja kentällekin useampia loukkaantumisista toipuneita. Lisäksi tällä viikolla joukkueen mukaan liittyneet uudet vahvistukset Kristopher Da Graca, Filip Rogić ja Nicholas Hämäläinen ovat kaikki Helsinki–Seinäjoki–Helsinki-bussin kyydissä.  

Nicholas Hämäläinen

Joukkueet kohtasivat Boltilla kesäkuun alussa ja päätyivät 0–0:aan, joka katkaisi SJK:n viiden ottelun voittoputken. Konemaisen vahvasti alkukauden ajan edenneen Kerhon voittokone on alkanut viime viikkoina hivenen yskähdellä, kun pisteitä on varissut – HJK:n tavoin – muun muassa Lahdelle ja Ilvekselle. 

SJK:n ykkösmaalivahti Ovie Ejeheri on palannut joukkueiden edellisen kohtaamisen jälkeen lainaltaan Lontooseen, ja tilalle Kerho hankki Krisjanis Zviedrisin Latviasta. Viisi kautta SJK:n maalia vartioinut Jesse Öst puolestaan joutuu jättämään Pohjanmaa-comebackinsa väliin jäätyään Molde-hyökkääjän jyräämäksi tiistaina. 

Molde-pelin tavoin ottelu Lakeuksilla jää väliin nelikolta Matti Peltola, Aleksi Paananen, Oliver Pettersson ja Valtteri Moren

HJK saa jälleen kerran vierasotteluunsa Suomen parhaan tuen, sillä paikan päälle matkaa tämänhetkisen tiedon mukaan reilusti yli 200 kannattajaa. Vieraskatsomoon ei myydä lippuja paikanpäällä, joten muistattehan hankkia omanne etukäteen täältä.

Suora lähetys lauantain kärkimatsiin starttaa Ruudussa ennakkostudiolla jo klo 16.15.