HJK on nimittänyt uudeksi päävalmentajakseen Toni Koskelan

2,5-vuotisen sopimuksen allekirjoittanut Koskela aikoo palauttaa HJK:n oikealle kurssille.

Toni Koskela - HJK Helsinki
Toni Koskela

HJK:n miesten edustusjoukkueen päävalmentaja vaihtuu. Mika Lehkosuo on vapautettu tehtävistään ja valmennusvastuun ottaa Toni Koskela 2,5-vuotisella sopimuksella.

– Muutoksen myötä joukkue saa uuden, raikkaan alun. Toni on osaamiseltaan ja taustaltaan henkilö, joka sopii erinomaisesti kääntämään kauden kurssin nopeasti voitokkaaksi, minkä lisäksi hän ymmärtää seuran strategian nuorten pelaajien kehittämisestä. Haluamme kiittää Banaa useista pokaaleista ja erityisesti työstä seuran urheilupuolen arjen viemisestä uudelle tasolle. Niin seurajohto, valmennustiimi kuin pelaajatkin ovat nyt katsoneet peiliin, miten tähän tilanteeseen on päädytty, ja haluamme kääntää tämän kauden voitokkaaksi nyt Tonin johdolla, kertoo HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti.

Toni Koskela on entuudestaan Klubille tuttu mies. HJK:n juniorivalmennuksessa Toni Koskela on ollut mukana jo vuodesta 2013 ja samana vuonna hän nousi myös liigajoukkueen apuvalmentajaksi. HJK:n reservijoukkueen Klubi 04:n päävalmentajana hän toimi vuodesta 2015 vuoteen 2017, jolloin kauden päätteeksi Klubi 04 nousi Ykköseen.

– Koskelan pelitapa istuu nykyisen joukkueen rakenteeeen. Hän on myös paras ja loogisin valinta pitkällä tähtäimellä, koska hänen tapansa opettaa jalkapalloa istuu HJK Akatemian pelaajakehityken päävalintoihin. Tämän valinnan myötä turvaamme myös jatkumon ja punaisen langan HJK Liigajoukkueen, Klubi 04 ja koko akatemian pelaajapolun välillä. Tämä on tärkeä asia, kun seuran yksi strategista tavoitteita on kansainvälisen pelaajakehitys, valaisee urheilujohtoryhmän vetäjä Miika Takkula.

Klubiin Toni Koskela palaa RoPSista, jossa hän on toiminut päävalmentajana vuodesta 2018 lähtien. HJK ja RoPS pääsivät hyvässä yhteisymmärryksessä sopimukseen siirtokorvauksesta.

– On hienoa palata kotiin. HJK on Suomen suurin ja menestynein seura, jolla on maan parhaat fanit. Odotan innolla matkaa, joka tänään alkaa, iloitsee Toni Koskela, kertoo Toni Koskela.

HJK haluaa koko sydämestään kiittää Mika Lehkosuota ansiokkaasta työstään HJK:n liigajoukkueen päävalmentajana. Kaudella 2014 Klubin peräsimeen tullut Lehkosuo saavutti heti ensimmäisenä vuotenaan Suomen mestaruuden ja Suomen Cupin voiton sekä historiallisen Eurooppa-liigan lohkovaiheen paikan. Tätä seurasivat pronssi ja hopea, kunnes 2017 oli jälleen vuorossa tuplamestaruus ja mestaruus 2018.

Mika Lehkosuo on myös kiistatta yksi legendaarisimmista HJK-pelaajista. HJK:n juniorien kasvatti pelasi HJK:n edustusjoukkueessa vuosina 1993–2002. Mukaan mahtuu unohtumaton HJK:n Mestarien Liigan lohkovaihe 1998, jolloin Lehkosuo oli joukkueen kapteeni. Kuudessa Mestarien Liigan ottelussa hän viimeisteli kaksi maalia. Pelaajana Lehkosuo voitti kaksi Suomen mestaruutta ja pelasi kaikkiaan 189 liigaottelua. Mika Lehkosuo on HJK Hall of Fame pelaaja nro 24.

Kiitos, Bana, ja tsemppiä jatkoon! Tervetuloa takaisin kotiin, Toni!