HJK pyrkii jatkamaan hyvää virettään

HJK:n kakkosvalmentaja Juho Rantala on tyytyväinen HJK:n vireeseen, mutta korostaa että saman pitää jatkua.

– Haluamme ehdottomasti pitää tason, jolla edelliset kolme ottelua ovat sujuneet. Uskon, että kun pelaamme omalla tasollamme niin pystymme voittamaan kenet hyvänsä. Tärkein keskittyminen onkin siinä, että pidämme oman tason, Rantala ajattelee.

Torstain vastustaja Jaro on neljällä pisteellä sarjataulukon seitsemännellä sijalla. Tilanne elää alkukaudesta jatkuvasti, mutta pietarsaarelaisten trendi on nousujohteinen. Aleksei Eremenko Seniorin luotsaama ryhmä on kahden tappiollisen alkukierroksen jälkeen napannut voiton ja tasapelin kahdelta kovalta joukkueelta, TPS:ltä ja KuPS:lta.
HJK on yltänyt kolmeen voittoon tappiollisen TPS-avausottelunsa jälkeen. Viime kierroksella voitto tuli kahdella viime minuuttien maalilla Vaasassa.
– Olisi ollut tietenkin helpompaa, jos olisimme iskeneet aikaisemmin. Kaksi maalia ja voitto vieraskentällä on kuitenkin erinomainen suoritus, riippumatta milloin maalit tulevat. 
Rantala on tyytyväinen ensimmäisen kierroksen jälkeen parantuneeseen tehokkuuteen maalinteossa. Maalit eivät myöskään ole kasaantunut yhdelle pelaajalle, vaan vastuu on jakautunut monen miehen välillä. Nimensä maalitilastoihin on saanut jo viisi HJK-pelaajaa.
Maalipaikkojen käyttäminen tulee myös torstain Jaro-ottelussa olemaan yksi ratkaisevista tekijöistä, mutta Rantala korostaa vieläkin enemmän pallollista pelaamista ja ottelun hallinnan pitämistä omalla joukkueella.
– Jaro on pienikokoinen, taitava ja pelaava joukkue. Jos heille antaa tilaa niin he tykkäävät pitää palloa ja hallita otteluita sillä tavoin. Tärkeää on siis se, että me pystymme ottamaan pallon hallinnan ja pitäämään palloa omalla joukkueella, kuten kaikissa pelaamissamme otteluissa.