HJK selkeästi norjalaisia parempi

HJK paransi Maspalomas-turnauksen toisessa ottelussa juuri niissä asioissa, joita päävalmentaja Sixten Boström painotti joukkueelleen Twente-avausottelun jälkeen. Hyökkäyspelin oli oltava tehokkaampaa, ja sitä se totisesti oli: vain kahdeksan minuutin pelin jälkeen Mikael Forssell laukoi HJK:n avausmaalin.

Miklu pääsi kulmapotkun jälkeen laukomaan pallon hässäkästä läheltä maalia verkkoon. Maali oli HJK-hyökkääjän ensimmäinen Klubiin palattuaan.

  • Olimme dominovia avausjaksolla. Olisimme voineet tehdä useita maaleja lisää, kertoo päävalmentaja Boström.

Muun muassa Forssell, Mathias Lindström, Demba Savage ja Erfan Zeneli pääsivät eriomaisiin paikkoihin avausjaksolla. Strömsgodsetin parhaimman paikan pelasti maaliviivalta HJK:n testimaalivahti Jeremy Vuolo.

Boström oli avausjaksoon kokonaisuutena tyytyväinen. Hän muistutti, että norjalaisjoukkue oli yksi turnauksen organisoiduimmista.

  • Saimme rikottua heidän pakkansa mainiosti.

Toisella jaksolla kävi se, mitä Boström ounasteli. Vasta treenikautensa aloittanut HJK väsähti kahden kovan kansainvälisen ottelun vauhdissa ja joutui puolustuskannalle. Energian ohjaaminen liikkuvaan puolustuspelaamiseen oli kuitenkin avain voittoon.

Timi Lahden ja Mathias Lindströmin johtama puolustus antoi norjalaisten pitää palloa, mutta rangaistusalueen sisään ei ollut asiaa. Heppoiset laukaisut maalivahti Vuolo noukki ammattimiehen ottein.

HJK sijoittui turnauksessa siis kolmanneksi, mutta olisi yhtä hyvin voinut napata kärkipaikan. Turnaus oli odotetun tasainen, ja finaalipaikka jäi HJK:lta vain Twentelle hävityn rangaistuspotkukilpailun päähän.

Joukkue jatkaa harjoittelu vielä pari päivää Maspalomasissa. Perjantai ja lauantai harjoitellaan, sunnuntaina matkustetaan takaisin kotimaahan.