HJK taistellen pistejahtiin – Yksikin riittäisi mestaruuteen

IFK Maarianhaminan vieraana sunnuntaina pelaava HJK matkasi pelipaikkakunnalle normaaliin tapaansa jo lauantaina. Joukkueet kohtaavat sunnuntaina klo 18.30 alkavassa ottelussa.
Panosta löytyy rutkasti, ainakin sinivalkoraitaiselle joukkueelle, sillä mestaruustaistelu on edennyt siihen pisteeseen, että pistekin tulevista otteluista riittäisi HJK:lle. IFK puolestaan jatkaa kamppailua sarjan keskikastissa, jossa erot ovat erittäin pienet. Kuusi joukkuetta on keskikastissa yhdeksän pisteen sisällä. Voitolla sija voisi parantua huomattavasti.
Kotikentällään Ahvenanmaalla IFK on ollut totutun vahva myös tällä kaudella, vaikka viime kotiottelussaan se kärsikin 0-3 -tappion TPS:lle. Edellisestä viidestä pelistä saarelaisilla on tilillään kaksi voittoa, yksi tasapeli ja kaksi tappiota. Tappiot ovat sijoittuneet kahteen viimeisimpiään otteluun KuPS:a ja TPS:aa vastaan.
HJK puolestaan pääsi rikkomaan peräti kaksi ennätystä viime kierroksella, kun se kaatoi Jaron kotonaan puhtaasti 6-0. Voitto oli 22. tällä kaudella ja siten uusi Veikkausliigan ennätys. Myös maalimäärän nouseminen 70:een rikkoi aikaisemman ennätyksen. Pelit ovatkin kulkeneet, sillä viidestä edellisestä pelistä vain yhden joukkue on hävinnyt.
– Peli hieman uusiutuneella joukkueella on sujunut jatkuvasti paremmin ja paremmin. Viime peli Jaroa vastaan, ja lähinnä sen toinen jakso oli ehkä parasta peliä, jota olen tältä uudelta joukkueelta nähnyt. Myös Cup-mestaruus tuli hyvällä taistelulla, uransa ensimmäistä tuplaa jahtaava päävalmentaja Antti Muurinen näkee.
Ero HJK:n ja IFK:n välillä on tällä kaudella ollut kohtalaisen tasainen. Ensimmäisen ottelun voitti IFK kotonaan, jälkimmäisen HJK kotonaan. Voitto sunnuntaina olisikin HJK:lle selkeä parannus edellisestä visiitistä Ahvenanmaalla. Viime vuonna vastaava ottelu päättyi 1-2 -lukemiin HJK:n hyväksi.
– Ahvenanmaa on erittäin vaikea paikka pelata. IFK on perinteisesti ollut kotonaan erittäin vahva, eikä sieltä ole pisteitä tullut helposti kenellekään. Tämä ei kuitenkaan vaikuta meidän pelirohkeuteemme yhtään. Lähdemme taistelemaan pisteistä kuten kaikkiin otteluihin tällä kaudella, oli pisteet kenties ratkaisevia tai ei. Katsotaan vasta pelin jälkeen miten meni, Muurinen sanoo.
Lähtökohdat mestaruutta jahtaavalle joukkueelle ovat hyvät, sillä käytännössä koko joukkue on pitkäaikaispotilas Valtteri Morenia lukuunottamatta terve ja käytössä. Varsinkin Akseli Pelvaksen ja Berat Sadikin tehot viime ottelussa ovat varmasti päävalmentajan mieleen, samoin Jari Litmasen hyvä syyskunto.
MIFK-HJK
Su 2.10. klo 18.30
Maarianhamina